9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăItalia surprinzatoare - Riviera maslinilor

Italia surprinzatoare – Riviera maslinilor

Italia, o destinatie ultracunoscuta, continua sa ne surprinda prin valente nebanuite. Recentele evenimente nefericite din peninsula care au avut ca personaje principale romani au "racit" planurile de vacanta ale conationalilor nostri. Ceea ce nu se stie este faptul ca italienii fac o demarcatie ferma intre emigranti si in special cei ilegali si turisti. si cum industria vacantelor are radacini puternice, turistii fie ei si mioritici sunt tratati cu respect si atentie.

Ozona in care orice vizitator este binevenit este cea a lacului Garda si a statiunilor care il inconjoara. Considerat cel mai mare lac al Italiei, Garda se intinde pe o lungime de 50 km, latimea sa ajungand pana la 15 km. Transportul de pe un mal pe celalalt se poate face cu ferryboatul sau pe sosea.

Un farmec aparte il are partea de est, cunoscuta si ca "Riviera maslinilor", o succesiune magnifica de mici golfuri, plaje cochete, mini localitati si castele medievale, perfect integrate in natura inconjuratoare ce abunda in maslini, ficusi, lamai si leandrii.

Ca o pavaza, in nordul lacului se ridica maiestuos muntele Baldo, denumit si "Gradina Europei", cu o inaltime de 1.800 m. O telecabina, ultramoderna face legatura intre centrul orasului Malcesine si varful montan in 10 minute, in doua tronsoane. Pretul unui transport dus/intors este de 15 euro/pers. Panorama asupra lacului Garda este fantastica, frumusetea locului facandu-te sa uiti de pretul piparat pe care l-ai platit pentru ascensiunea pe cablu. Iubitorii de sport pot transporta cu telecabina biciclete si parapante.

Malcesine

Un mic orasel medieval, de un farmec aparte este Malcesine (foto 1). Amplasarea lui intre malul lacului si zona alpilor italieni l-a titularizat a fii unul dintre cele mai "vanate" locuri de petrecere a vacantei. Desigur, tarifele sunt mari, hotelurile abunda, dar poti gasi si un apartament mic, cochet, la 500 euro/saptamana chiar in centru. Practic orasul s-a construit in jurul castelului Scaliger care si azi si-a pastrat nobletea.

Stradutele inguste, pavate cu piatra de rau, butiqurile minuscule, cafenelele-pizzerii se integreaza perfect in peisaj. Dar ceea ce frapeaza sunt muscatele. Peste tot muscate: la ferestre, la balcoane, la usi, pe acoperis, pe ziduri, pe strada, peste tot esti inconjurat de muscate.

Bardolino

Situat tot pe malul lacxului Garda dar la cca 15 km de Verona, Bardolino este recunoscut pentru resorturile sale spa. Acest fapt propulseaza localitatea printre cele mai scumpe dar si dorite destinatii de vacanta din Italia. Calitatea serviciilor este ireprosabila, iar curele de spa se efectueaza dupa retete originale cu strictete pazite.

In total in micuta localitate exista 60 de hoteluri cu un total de 4.000 de paturi, ceea ce ne da o idee asupra cererilor turistice. Produsul local cel mai cunoscut este vinul rosu. O licoare tanara si sprintara ce poate fi consumat la aproape orice meniu.

Deasemenea un produs apreciat de turisti este si lichiorul crema de lamaie care este aproape nelipsit din bagajul cu suveniruri.

Tarife

Cel mai usor mod de a ajunge in zona Garda (foto 2) este cursa aeriana operata de Blue Air: Bucuresti-Arad-Verona-Garda. Preturile la acest zbor incep de la 1 euro, in functie de data la care va rezervati biletul.

Pentru cazare trebuie sa luati in calcul faptul ca, in general nordul italiei este mai scump si in particular zona Garda este considerata de lux. Dar cum in orice statiune exista oferte pentru toate buzunarele, preturile pentru o noapte de cazare cu mic dejun inclus pleaca de la 65 euro/camera dubla la un hotel de 3 stele si pot ajunge la 300 euro/noapte/single la un hotel de 4 stele cu spa. Pentru cei ce doresc un tratament spa complet tarifele se situeaza in jurul a 200 euro/zi, pret in care este inclus si un medic personal care va va asista pe toata durata zilei.

Pentru a vizita muntele Baldo pretul unei ascensiuni dus intors cu telecabina este de 15 euro, iar transportul se face in doua tronsoane. Acest fapt va permite sa luati masa la un restaurant cochet, unde produsele traditionale de genul pastelor sunt facute in bucataria proprie. Costul unei mese nu va depasi 30 euro cu tot cu antreu si desert.

Cele mai citite

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă