Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Investitii straine in scadere cu 26%

Investitiile straine directe atrase de Romania in primele trei luni ale acestui an au fost de 365 milioane de euro, in scadere cu circa 26% fata de perioada similara a anului trecut, reiese din datele Bancii Nationale a Romaniei. Potrivit BNR, in ...

Share

Rl online 0 comentarii

03.06.2005 - 00:00
Investitiile straine directe atrase de Romania in primele trei luni ale acestui an au fost de 365 milioane de euro, in scadere cu circa 26% fata de perioada similara a anului trecut, reiese din datele Bancii Nationale a Romaniei. Potrivit BNR, in perioada ianuarie-martie a anului trecut investitiile straine directe au fost de 498 milioane de euro. Pe de alta parte, in perioada analizata datele arata un sold negativ al investitiilor de portofoliu de 123 milioane de euro.
Si Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) a raportat in perioada de referinta reducerea capitalului social subscris la firmele cu capital strain de la 412 milioane de euro la 192 milioane de euro. Cea mai mare diferenta s-a inregistrat in ianuarie anul acesta, cand au fost inregistrate investitii straine in valoare de 83,49 milioane de euro, fata de 206,6 milioane de euro in aceeasi luna a anului trecut. Si cifrele din februarie au fost sub nivelul lunii similare din 2004 cu 58%. Potrivit ONRC, in luna martie nivelul investitiilor a fost de 51,3 milioane de euro, aproape dublu fata de luna similara a anului trecut. Ultimele date ale oficiului arata o valoare a investitiilor straine aferenta lunii aprilie a acestui an cu 64% mai mare decat in perioada similara a anului trecut, respectiv 84,12 milioane de euro fata de 138,24 milioane de euro. Cu toate acestea, pe primele patru luni nivelul capitalului social subscris la firmele cu capital strain a fost de 371,2 milioane de euro, cu 28% sub cel inregistrat in perioada similara a anului precedent. Oficiul calculeaza investitiile straine dupa valoarea capitalului social subscris la firmele cu participare straina.
Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) a previzionat pentru acest an un volum al investitiilor straine directe de 3,2-3,8 miliarde de euro. Banca Nationala a Romaniei a anuntat, la inceputul anului, ca se asteapta in 2005 ca totalul investitiilor straine directe sa se situeze intre 2,3 si 3 miliarde de euro, dupa ce anul trecut marile privatizari au ridicat valoarea investitiilor la peste patru miliarde de euro.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...