Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Investitii straine de un miliard de euro in primele doua luni

Imbunatatirea mediului de afaceri, efectele introducerii cotei unice de impozitare si atitudinea pozitiva a partenerilor straini fata de Romania au condus la atragerea unui volum-record de investitii straine directe in valoare de un miliard de ...

Share

Rl online 0 comentarii

29.04.2006 - 00:00
Imbunatatirea mediului de afaceri, efectele introducerii cotei unice de impozitare si atitudinea pozitiva a partenerilor straini fata de Romania au condus la atragerea unui volum-record de investitii straine directe in valoare de un miliard de euro in perioada ianuarie-februarie 2006, au declarat reprezentantii Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS). Astfel, s-a inregistrat o crestere de 94,1 la suta a capitalului strain direct atras in economie in comparatie cu perioada similara a anului precedent (515 milioane euro). In primele doua luni ale anului curent, cea mai importanta componenta a investitiilor straine directe atrase de Romania a fost componenta "alte capitaluri", adica imprumuturi acordate de compania-mama structurilor afiliate din Romania (430 milioane euro reprezentand 43 la suta din volumul total de ISD), urmata de "profit reinvestit" (356 milioane euro reprezentand 35,6 la suta din volumul total de ISD), si "participatii la capital" (214 milioane euro reprezentand 21,4 la suta din volumul total de ISD). Conform statisticilor ONRC, capitalul social subscris de societatile comerciale cu participare straina la capital a inregistrat, in perioada ianuarie-februarie 2006, valoarea de 207,9 milioane euro.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...