Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Inflaţia din zona euro, la minimul ultimilor cinci ani

Inflaţia anuală din zona euro a ajuns la minimul ultimilor aproape cinci ani, încetinind în luna august la 0,3%, cu mult sub ţinta asumată de Banca Centrală Europeană (BCE).

Share

Alexandru Ion 0 comentarii

Actualizat: 29.08.2014 - 14:10

Inflaţia anuală din zona euro a ajuns la minimul ultimilor aproape cinci ani, încetinind în luna august la 0,3%, cu mult sub ţinta asumată de Banca Centrală Europeană (BCE), transmite Mediafax.

În iulie, preţurile de consum din zona euro au crescut cu 0,4%, potrivit datelor Eurostat prezentate vineri.

BCE şi-a asumat o ţintă de inflaţie pe termen mediu de puţin sub 2%. Banca anticipează pentru acest an o inflaţie de 1%, iar pentru anul viitor de 1,3%, cu mult sub ţinta pe termen mediu.

Majoritatea analiştilor se aşteptau la o scădere a preţurilor în această lună şi estimează că BCE va anunţa noi măsuri pentru sprijinirea economiei din zona euro la şedinţa de politică monetară de săptămâna viitoare, relatează Bloomberg.

"Inflaţia a încetinit, iar estimările indică noi scăderi pentru perioada următoare, dar este încă prematur să spunem că deflaţia este inevitabilă. Sunt necesare noi semne care să arate un risc crescut pentru un nou declin substanţial înainte ca BCE să spună că trebuie să implementeze un program la scară largă de creştere a lichidităţii", a declarat Martin van Vliet, senior economist la ING Groep din Amsterdam, mai scrie Mediafax.

Şomajul din zona euro a scăzut uşor la 11,5% în iulie, de la 11,9% în luna anterioară, potrivit datelor Eurostat.

Citește totul despre:

Comentarii