Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Industria si agricultura au tras in jos cresterea economica

Incetinirea activitatii economice din industrie peste asteptari si o scadere a valorii adaugate in agricultura de peste patru ori mai mare decat cea prognozata au fost principalii factori care au dus la injumatatirea cresterii economice de anul ...

Share

Dina Radulescu 0 comentarii

16.03.2006 - 00:00
Incetinirea activitatii economice din industrie peste asteptari si o scadere a valorii adaugate in agricultura de peste patru ori mai mare decat cea prognozata au fost principalii factori care au dus la injumatatirea cresterii economice de anul trecut la 4,1%, comparativ cu 8,3% in anul 2004. Potrivit datelor prezentate miercuri de Institutul National de Statistica (INS), avansul PIB a fost determinat de cresterea valorii adaugate brute in constructii cu 9,9% si cu 8,1% in servicii. Contributia celor doua sectoare la formarea PIB a fost de 54,8%. In buletinul statistic dat publicitatii miercuri, INS arata ca valoarea adaugata bruta in industrie a crescut cu 2,5%, iar cea din agricultura s-a redus cu 13,9%. Comisia Nationala de Prognoza estimase, in toamna anului trecut, o crestere economica de 5,7% pentru 2005. In aceasta ipoteza, comisia luase in calcul un avans al valorii adaugate brute in industrie cu 4,2% si o scadere de doar 3,2% in agricultura, silvicultura, piscicultura, provocata de inundatii.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...