8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIndicii pietei cresc, lichiditatea scade

Indicii pietei cresc, lichiditatea scade

Piata bursiera s-a mentinut ieri pe o tendinta de crestere a cotatiilor, sustinuta de aparitia ordinelor de cumparare. Cu toate acestea, valoarea tranzactionata s-a mentinut la un nivel mediu, respectiv 42,8 milioane RON. Titlurile societatilor de investitii financiare (SIF) au sustinut lichiditatea ringului bursier, cu un rulaj total de peste 24 milioane RON, ceea ce a reprezentat 56% din valoarea totala a operatiunilor de transfer derulate la Bursa de Valori.
Astfel, pe primele trei pozitii din topul rulajului s-au pozitionat SIF5 Oltenia (6,63 milioane RON), SIF3 Transilvania (6,62 milioane RON) si SIF Moldova (5,5 milioane RON).
Toate cele cinci titluri SIF au inchis sedinta la preturi in crestere fata de ziua anterioara, evolutie care s-a reflectat in valoarea indicelui BET-FI. Acesta a castigat 1,23% fata de inchiderea de marti si a ajuns la o valoare de 45.374,65 puncte. Si ceilalti doi indici ai pietei, respectiv BET si BET-C, au urmat aceeasi tendinta pozitiva, care a fost sustinuta de cresterea cotatiilor pentru 25 din cele 55 de titluri tranzactionate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă