30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIndemnizatiile autoritatilor locale, majorate cu procente intre 16 si 76%

Indemnizatiile autoritatilor locale, majorate cu procente intre 16 si 76%

Indemnizatiile lunare acordate persoanelor care ocupa functii de demnitate publica alese si numite in administratia publica locala vor fi majorate in doua etape, la inceputul lunilor septembrie si octombrie 2005, cu un procent total cuprins intre 16 si 76% fata de nivelul actual. Decizia a fost aprobata in ultima sedinta de Guvern, printr-o ordonanta de urgenta.
In urma majorarii, primarul general al Capitalei va primi o indemnizatie de 48,4 milioane lei vechi, cu 16,5% mai mult decat indemnizatia actuala, in timp ce un viceprimar al Capitalei va primi 42,7 milioane lei vechi, reprezentand o crestere tot de 16,5 procente.
Prefectul municipiului Bucuresti va avea o indemnizatie de 46,7 milioane lei vechi, cu 24,3% mai mult decat in prezent, iar indemnizatia alocata celorlalti prefecti va creste cu circa 20 procente, ajungand la 43,8 milioane lei vechi pentru judet categoria I si la 41,1 milioane lei vechi pentru judet categoria II.
Pentru un subprefect al muncipiului Bucuresti, indemnizatia va fi de 41,1 milioane lei vechi, cu 49% mai mult decat in prezent, in timp ce ceilalti subprefecti vor primi intre 36,7 milioane lei vechi si 39,4 milioane lei vechi – in functie de categoria judetului -, reprezentand o crestere de 19,6%-24%.
Un presedinte de consiliu judetean categoria I va primi 45,2 milioane lei vechi, cu 16% mai mult decat in prezent, iar indemnizatia pentru un primar de municipiu cu peste 320.000 locuitori va fi majorata la 42,7 milioane lei vechi, cu 26,6% mai mult decat in prezent.
Pentru un primar de municipiu, indemnizatiile vor fi cuprinse intre 32,8 si circa 39 milioane lei vechi – cu aproximativ 24% mai mult, in functie de categoria in care este incadrata localitatea.
Un viceprimar de municipiu cu peste 320.000 locuitori va primi o indemnizatie cu 26,8% mai mare, de 37,5 milioane lei vechi, in timp ce pentru ceilalti viceprimari de municipiu majorarea va fi de circa 24 procente, cu indemnizatii cuprinse intre 28 si 33,9 milioane lei vechi, in functie de categorie.
Un primar si un viceprimar de oras categoria I vor avea o indemnizatie de 30,1 milioane lei vechi, respectiv de 25 milioane lei vechi, cu 25,1% mai mare decat in prezent.
Pentru primarii de comuna, indemnizatia va fi cuprinsa intre 18 si 22,6 milioane lei vechi – in functie de categoria localitatii -, reprezentand o majorare de 32,2%-51,4%.
Pentru viceprimarii de comuna, indemnizatia va fi majorata la 16-18,5 milioane lei vechi – in functie de categoria localitatii -, reprezentand o majorare intre 36 si 76,7%.
Indemnizatiile reprezinta baza de calcul pentru stabilirea drepturilor si obligatiilor care se determina in raport cu salariul. La calculul cuantumului indemnizatiei nu se adauga sporul de vechime in munca si nici alte sporuri prevazute de lege.
Guvernul precizeaza ca masura de majorare asigura corelarea indemnizatiilor cu salariile functionarilor publici, secretarilor generali ai prefecturilor si secretarilor consiliilor locale.

Cele mai citite

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă