6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăInceput de saptamana mai mult decat linistit

Inceput de saptamana mai mult decat linistit

Piata Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a fost caracterizata, in sedinta de ieri, de o acalmie proprie zilelor de vacanta. La inchidere, rulajul total realizat a depasit cu putin 56 miliarde lei si din 45 de societati tranzactionate, 20 au inregistrat variatii negative ale cotatiilor, 13 au urcat, iar restul nu au fost marcate de fluctuatii de curs. Pentru ca cele mai multe actiuni au avut scaderi, chiar daca destul de reduse, indicii bursieri au inchis sedinta pe variatii negative. Astfel, BET (indicele care reflecta tendinta celor mai lichide actiuni) a scazut cu 0,04% pana la o valoare de 4881,75 puncte, BET-C (care monitorizeaza evolutia tuturor actiunilor cotate) cu 0,23% pana la 3109,43% puncte, iar BET-FI (reflecta tendinta din piata SIF) cu 0,31% pana la 24919,14 puncte.
Cel mai tranzactionat titlu al sedintei de ieri a fost SIF Moldova (SIF2), cu un rulaj de peste 10 miliarde lei. In a doua parte a sedintei au avut loc modificari in topul valorii tranzactionate, intrucat operatiunile de transfer cu titlurile Bancii Transilvania (TLV), Petrom (SNP) si Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) au crescut ca pondere in rulajul total.
Actiunile care au marcat in aceasta sedinta cresteri de pret sunt titluri mai putin lichide, cum ar fi cele ale societatii Siretul Pascani (SRT), care au urcat cu 3,89%, Compa Sibiu (CMP) care au avut o variatie pozitiva de 3,59% si Armatura Cluj Napoca (ARM) Ð 2,50%.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă