23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIn weekend la Calimanesti - Caciulata

In weekend la Calimanesti – Caciulata

Cea mai frecventata zona de pe Valea Oltului este Calimanesti – Caciulata. Din Valcea spre Sibiu nu mai sunt decat 18-20 de kilometri pana in cunoscutele statiuni asezate pe malul stang al Oltului, la iesirea batranului rau din defileul sapat in Carpatii Meridionali.
Aici, cei mai multi turisti straini vin din Israel. "Este vorba de romani plecati acolo sau de prieteni care au primit recomandarile acestora”, a spus Lucian Fuiorete, seful biroului de prestari servicii al SC Calimanesti – Caciulata SA. Statiunea este aproape plina de turisti – peste 85% din capacitate – din mai pana in septembrie.
In aceasta perioada, dupa sarbatorile de iarna, ca prin mai toate statiunile de munte, e destul de pustiu. Personalul de acolo se prevaleaza din plin de lipsa turistilor pentru a "primeni” camerele si saloanele restaurantelor. Dupa cum se stie, cel mai atractiv punct turistic din zona este Manastirea Cozia.
In special in perioada Pastilor, manastirea, zidita de Mircea cel Batran intre anii 1386 si 1388, atrage nenumarati turisti. Prin partile locului se spune ca o veche traditie "turistica” se mai pastreaza. In perioada de varf, cate o pereche trecuta de varsta a doua se plimba tinandu-se de mana ca adolescentii. Gurile rele spus ca batranelul a venit la "tratament” pentru unele "afectiuni” ale inimii cu distinsa "doamna”, fara sa stie sotia sa, ramasa acasa, la zeci sau sute de kilometri departare. Nimeni insa nu-i intreaba nimic, acestia neputand fi deconspirati decat de un "ochi” experimentat, trecut prin ceva. Peste toate insa, muntii parca pictati pe cer te imbie sa zabovesti macar un weekend pe Valea Oltului, la Calimanesti.

Hotelurile "Oltul” si "Cozia” raman emblemele statiunii

La Calimanesti – Caciulata, mai tot ce inseamna cazare, vile, moteluri, hoteluri, nu depaseste nivelul de omologare de trei stele. Vilele "Liliacul & Trandafirul”, de trei stele, au 56 de locuri de cazare, la pachete de doua sau trei zile – 161 si respectiv 238 RON de persoana. Cunoscutele hoteluri, care ani la rand au reprezentat emblema statiunii, "Caciulata”, cu 404 locuri, "Oltul” – 492 de locuri si "Cozia” cu 400 de locuri, se inscriu in categoria celor de doua stele. Tarifele pentru o persoana oscileza intre 52 RON – la receptie, la "Caciulata” sau "Oltul”, 32 la "Cozia” sau 25 RON la Hotel "Central” – cu 268 de locuri, pana la 25 RON – "Cozia”, 42 RON la "Oltul” si "Caciulata” si 18 RON la Hotel "Central”, daca turistii stau mai mult de cinci zile.
O alta optiune de cazare mai este oferita de Hotel "Teilor”. Acesta are 103 locuri, iar tarifele sunt cuprinse intre 41 RON la receptie si 33 RON daca sejurul depaseste cinci zile. Vila "Pescarus”, complet renovata, dispune de o camera dubla si de trei apartamente. Tarifele – 52 de RON pe noapte pentru turistii ocazionali, 45 – in cazul sejururilor ce depasesc trei zile si 42 RON daca turistul innopteaza mai mult de cinci zile.
Toate hotelurile si vilele ofera si posibilitatea de tratament constand in trei proceduri si cura de apa pentru tariful fix de 17 RON de persoana/zi.

Afectiuni tratate cu ape minerale


Apele minerale din Calimanesti – Caciulata sunt indicate pentru o gama larga de afectiuni: boli ale tubului digestiv, ale vezicii si cailor biliare, afectiuni dismetabolice, ale rinichilor si cailor urinare, ale aparatului locomotor, afectiuni cronice netuberculoase si afectiuni ale cailor respiratorii.

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă