Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

In programul de modernizare "Eurogari" intra inca cinci statii de cale ferata

Inca cinci statii au intrat in programul de modernizare a caii ferate. Denumite "eurogari", acestea vor detine case de bilete ultramoderne, spatii comerciale, sali de asteptare adaptate cerintelor europene si parcari generoase. Valoarea totala a ...

Share

Carmen Andrei 0 comentarii

08.06.2005 - 00:00
Inca cinci statii au intrat in programul de modernizare a caii ferate. Denumite "eurogari", acestea vor detine case de bilete ultramoderne, spatii comerciale, sali de asteptare adaptate cerintelor europene si parcari generoase. Valoarea totala a imprumutului este de 24 milioane de euro si va fi tras de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Imprumutul este acordat pe o perioada de 15 ani, din care trei ani perioada de gratie. Contractele vor fi incheiate cu patru firme straine, respectiv: Wiebe din Germania pentru modernizarea statiei de cale ferata Craiova, Poldmirm din Israel pentru reabilitarea statiei feroviare Timisoara, Diekat din Grecia pentru modernizarea garilor din Cluj si Iasi, Athena din Grecia pentru reabilitarea statiei feroviare din Constanta. In strategia de dezvoltare a Companiei Nationale de Cale Ferata CFR Infrastructura sunt cuprinse 150 de statii de cale ferata pentru programul de modernizare. Pana in acest moment lucrarile de reabilitare au fost initiate si se deruleaza in 16 statii iar termenul de finalizare pentru acestea este estimat a fi sfarsitul anului 2006. Pentru cele cinci gari care au intrat in acest an in programul de modernizare termenul de dare in functiune este anul 2008. CFR Infrastructura considera ca la finalizarea acestui program calea ferata va putea sa-si genereze singura fonduri suplimentare si totodata isi va reduce costurile de intretinere, care erau generate de instalatiile perimate cu care erau dotate statiile.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...