6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIMM franceze, invitate sa investeasca in Romania

IMM franceze, invitate sa investeasca in Romania

Intreprinderile mici si mijlocii din Franta au fost invitate sa investeasca in Romania in cadrul unui seminar ce a avut loc recent la Paris si la care au participat reprezentanti ai mediului politic si oameni de afaceri din tara noastra.
Seminarul, cu tema “Dupa marile investitii creste forta intreprinderilor mici si mijlocii”, a fost organizat sub patronajul Agentiei franceze pentru dezvoltarea internationala a intreprinderilor (Ubifrance). Totusi, nu au lipsit nici vocile critice din partea participantilor romani.
Florentin Tuca, reprezentantul societatii de avocati Tuca si Asociatii, s-a referit la deficientele sistemului legislativ actual si la dificultatile generate de instabilitatea acestuia. Tuca a pus accentul in acest sens pe dreptul muncii, legislatia pietei de capital, Fondul Proprietatea, dreptul concurentei, ajutoarele de stat, organizarea judiciara si rezolvarea diferendelor.
In incheierea seminarului reprezentantii corpului diplomatic francez acreditat la Bucuresti au recunoscut ca IMM cu capital francez sunt prezente in numar relativ mic pe piata romaneasca. “Este momentul ca intreprinderile mici si mijlocii din Franta sa se intereseze de avantajele Romaniei, o piata cu 22 milioane de locuitori, in curand membra a Uniunii Europene”, a spus Philippe Boin, seful misiunii economice franceze la Bucuresti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă