10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăHoteluri renovate si vile de lux "la cheie"

Hoteluri renovate si vile de lux “la cheie”

Peste 30 de unitati de cazare si-au redeschis portile in sudul litoralului. Numai in Mangalia si statiuni au fost deja deschise 21 de hoteluri, la care se adauga vilele si pensiunile din Costinesti, 2 Mai si Vama Veche.
Comparativ cu anii trecuti, oferta detinatorilor de spatii de cazare este mult mai bogata. Acest lucru este explicabil, deoarece la sfarsitul verii trecute primariile din Mangalia si zonele limitrofe au fost solicitate sa elibereze zeci de autorizatii de constructii. Pe de alta parte, conditiile pe care hotelierii sau proprietarii de vile sunt dispusi sa le ofere turistilor sunt mult imbunatatite. Astfel, vizitatorii sunt imbiati cu camere utilate complet, respectiv cu locuinte de lux, inchiriate la cheie. Cum era de asteptat, si tarifele sunt mai piperate comparativ cu cele practicate in sezonul estival trecut. Mai precis, preturile la cazare au crescut cu pana la 20%, urmand ca in perioada de varf sa sufere noi modificari. La Mangalia, la un hotel de patru stele pachetul cu pensiune completa ce cuprinde patru nopti de cazare variaza intre 5,5 milioane lei in cazul unei camere single si 11,2 milioane lei in cazul unei camere duble de lux, cu vedere la mare. Oferta include mic dejun tip bufet suedez, pranz si cina.

Pachete cu sedinte balneare la Saturn

De asemenea, turistilor le stau la dispozitie salile de gimnastica ale hotelului, cat si cele destinate jocurilor distractive, respectiv biliard, rummy, table, darts etc. La Saturn, pana pe data de 15 mai vizitatorii pot opta pentru programele de tratament si relaxare ce sunt la mare cautare. Acestea costa, in functie de durata si numarul procedurilor, intre 1,8-8,8 milioane lei. Tariful din urma este valabil in cazul a doua saptamani de tratament, cazarea fiind asigurata in regim de pensiune completa. Pentru doua nopti de cazare la un hotel de 4 stele aflat in statiunea Venus turistii trebuie sa scoata din buzunare 4,5 milioane lei, in schimb, pentru un sejur prelungit costurile pot ajunge pana la 9 milioane lei. Oferta cuprinde mic dejun si cina, acces la piscina acoperita si incalzita, precum si la sala de fitness. In aceeasi statiune, dar la pensiune, camera dubla poate fi ocupata contra sumei de 1,8 milioane lei, tarif valabil pentru trei nopti de cazare.
O camera la o vila de 2 stele aflata in statiunea Jupiter costa 700.000 lei/zi, in timp ce la un hotel de 3 stele, dubla poate fi inchiriata cu 800.000 lei/persoana/noapte.

O vila in statiunea Neptun costa 450 euro/zi

Persoanele cu bugete consistente pot inchiria vile “la cheie” in statiunea Neptun. Pretul unei locuinte de lux ce cuprinde 8 dormitoare, living, bucatarie, terasa etc. este de 450 euro/zi. Si ofertele din Costinesti sunt diverse, iar preturile pentru toate buzunarele. O camera dubla costa 600.000 lei/zi, una tripla, 800.000 lei/zi, iar un apartament, 1,6 milioane lei. O vila la cheie, aflata la nici 100 metri de mare poate fi ocupata contra sumei de 4 milioane lei, locuinta avand in componenta 5 dormitoare, 3 bai, un living, bucatarie si terasa. Cei ce doresc sa se cazeze in localitatea 2 Mai vor plati 800.000 lei/zi pentru o camera aflata intr-o vila noua ridicata pe malul marii. Nu in ultimul rand, proprietarii locuintelor de lux din Vama Veche cer pentru o camera cu baie proprie suma de 1,2 milioane lei/zi.

Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă