4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGratuit, pe Internet, modele concrete de planuri de afaceri

Gratuit, pe Internet, modele concrete de planuri de afaceri

Daca autoritatile de la Bucuresti sunt tot mai increzatoare privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, ramane un mare semn de intrebare daca romanii vor fi capabili sa cheltuiasca cele 17,2 miliarde de euro, reprezentand fondurile nerambursabile ce vor fi alocate tarii noastre, cu conditia elaborarii unor proiecte viabile.

Orice intentie in acest sens porneste practic cu intocmirea unui plan de afaceri corect si nu este nici un secret pentru nimeni ca atat pentru intreprinzatori, cat si pentru functionarii institutiilor publice realizarea concreta a acestuia constituie inca o nebuloasa. Pentru ca si romanii sa absoarba aceste resurse in economie si sesizand aceasta lipsa esentiala, atat autoritatile, cat si tot mai multi reprezentanti ai comunitatii de afaceri incep sa puna umarul “la trezirea constiintei nationale”.

Promotori de proiecte platiti de stat

In acest sens, Guvernul va pregati un lot de 3.000 de promotori de proiecte prin intermediul programelor Phare 2004, 2005 si 2006, ce vor fi lansate foarte curand. La fel, camerele de comert incearca sa asigure interfata dintre aceste cerinte greu de asimilat si firme, mai ales IMM-uri, care inca nu realizeaza importanta serviciilor de consultanta pentru succesul afacerilor lor, prin organizarea diferitelor seminarii si intalniri directe dintre autoritati, consultanti si intreprinzatori.

Mai simplu –
ghiduri pe Internet…

In plus, chiar si din interiorul comunitatii de afaceri rasar tot mai multe initiative de popularizare cat mai directa si mai simpla a modului de utilizare a acestor instrumente, obligatorii pentru accesul la finantare. Este vorba despre plasarea pe Internet, la indemana tuturor, a unor ghiduri gratuite de realizare a unui plan de afacere, cu modele concrete de planuri de afaceri. Spre exemplu, ultimul portal de acest tip, Plandeafacere.ro, realizat de un broker de informatii specializat pe domeniul economic, se poate dovedi a fi o principala sursa de informare cu privire la realizarea unui plan de afacere, dar si un instrument practic ce poate fi utilizat de intreprinzatori in proiectarea si gestionarea afacerilor. Un astfel de site poate reprezenta un instrument util si pentru toti cei care au gasit o idee de afacere viabila si sunt in stadiul de analizare, de planificare a afacerii sau de obtinere a resurselor financiare necesare, precum si pentru cei care ofera suport ideilor de afaceri prin serviciile de consultanta prestate.

…sau “bursa de consultanta” online

Asa cum am spus mai sus, nu este singura initiativa de acest fel – anterior lansarii acestei adrese, a fost consemnata si aparitia platformei online pentru afaceri “finantare.ro”, ce constituie tot o sursa de informatii pentru persoanele de top si middle management din cadrul companiilor romanesti privind finantarile nerambursabile si creditele pentru IMM-uri. Insa, in acest caz, nu este vorba despre un consultant in domeniul finantarilor, informatiile ce se gasesc aici fiind preluate direct de la finantatori. Dar prin “bursa de consultanta” se faciliteaza contactul dintre solicitantii de finantare si consultantii specializati in realizarea documentatiilor de obtinere a finantarilor (proiecte, planuri de afaceri etc.).
Dina Radulescu

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă