21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFondurile de investitii au crescut in medie cu 0,16 la suta

Fondurile de investitii au crescut in medie cu 0,16 la suta

Fondurile deschise de investitii au inregistrat o apreciere medie de 0,16 la suta in ultima saptamana si au un ran-dament cumulat de 1,25 la suta de la inceputul anului, in timp ce in 2005 performanta medie s-a situat la 16,21 la suta.
Cele mai mari randamente cumulate le-au inregistrat in acest an fondurile de actiuni, care au insa si cel mai ridicat grad de risc, ultima saptamana fiind marcata in general de scaderi ale acestui tip de organisme de plasament.
Dintre fondurile de actiuni, fondul Oportunitati Nationale are o crestere de 5,45 la suta de la inceputul anului, fiind urmat de Active Dinamic – 4,45 la suta, Intercapital – 3,78 la suta, Omninvest – 3,70 la suta, KD Maximus – 2,72 la suta, Napoca – 2,44 la suta, BT Maxim – 1,94 la suta, in timp ce BCR Expert are o scadere de 4,96 la suta.
Dintre fondurile diversificate (mixte), cea mai buna performanta in acest an o are fondul Transilvania – 4,17 la suta, urmat de Capital Plus, cu o crestere de 2,86 la suta, BCR Dinamic – 1,77 la suta si Integro – 0,84 la suta, in timp ce Fortuna Classic si Concerto au scaderi de 4,45 si respectiv 1,88 la suta.
La fondurile de obligatiuni si instrumente cu venit fix, pe primele locuri se situeaza BCR Clasic, cu o crestere de 1,49 la suta si Orizont – 1,30 la suta, in timp ce Europa Obligatiuni a scazut cu 4,22 la suta de la inceputul anului. Fondurile monetare Simfonia 1 si Stabilo au inregistrat cresteri de 1,05 si respectiv 1,43 la suta, de la inceputul anului.

Performantele saptamanii

In ultima saptamana, cele mai performante fonduri au fost Capital Plus – dintre fondurile diversificate, BCR Clasic – in categoria fondurilor de obligatiuni si instrumente cu venit fix si BT Maxim – la fondurile de actiuni.
Anul trecut, cel mai randament oferit de un fond mutual a fost cel inregistrat de fondul de actiuni Omninvest – 54,28 la suta.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă