Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fondul Proprietatea, in instanta

Desi s-a infiintat abia in urma cu doua luni, Fondul Proprietatea s-a trezit deja angrenat in mai multe procese cu actionarii majoritari ai unor societati ale caror actiuni intra in componenta fondului. Anuntul a fost facut ieri de presedintele ...

Share

Adrian Barbulescu 0 comentarii

17.03.2006 - 00:00
Desi s-a infiintat abia in urma cu doua luni, Fondul Proprietatea s-a trezit deja angrenat in mai multe procese cu actionarii majoritari ai unor societati ale caror actiuni intra in componenta fondului. Anuntul a fost facut ieri de presedintele fondului, Nicolae Ivan, care a refuzat insa sa dezvaluie numele acestor societati.
Procesele au fost initiate de actionarii unor companii care sunt nemultumiti fie de faptul ca o parte din titlurile detinute de stat au fost transferate la fond, fie pentru ca nu sunt de acord sa li se auditeze intreprinderile. In alte cazuri, a spus Ivan, chiar Fondul Proprietatea i-a dat in judecata pe unii actionari, din aceleasi motive.
Fara ca aceste probleme juridice sa afecteze serios activitatea fondu-lui, membrii Consiliului de Supra-veghere au procedat ieri la deschi-derea ofertelor caselor internationale de avocatura care au patricipat la licitatia pentru selectarea consultantului juridic. Acesta va avea sarcina sa actualizeze statutul, sa intocmeasca proiectul de contract de management si sa organizeze concursul de selectare a managerului.
Initial, au fost primite 13 scrisori de intentie, insa numai cinci case de avocatura au depus oferte ferme. Printre acestea din urma se numara si casa de avocatura Salans, care-l reprezinta pe presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, in procesele pe care le-a intentat statului roman. Cel mai probabil, numele societatii selectate va fi facut public la data de 22 martie.
In afara de actiuni de la 114 companii si creantele statului roman asupra unor tari africane, fondul va beneficia si de bani gheata. Este vorba de 4% din suma obtinuta prin privatizarea BCR, 20% din valorificarea pachetului rezidual de la RomTelecom si 9,9% de la CEC. Ivan a estimat ca suma totala obtinuta astfel se va ridica la jumatate de miliard de euro.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...