Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Flexibilitate pe piata muncii

» Comisia Europeana propune o ampla liberalizare pe zona contractelor de munca ale salariatilor. » Günther Verheugen pledeaza pentru taierea costurilor administrative inutile ale angajatorilor. » ...

Share

Daniel Popa 0 comentarii

04.06.2007 - 00:00
» Comisia Europeana propune o ampla liberalizare pe zona contractelor de munca ale salariatilor.

» Günther Verheugen pledeaza pentru taierea costurilor administrative inutile ale angajatorilor.

» Dreptul romanesc al muncii se va supune deciziilor Bruxelles-ului.


Soarta contractelor de munca pe perioada nedeterminata in tarile Uniunii Europene, inclusiv in Romania, este in acest moment, la Bruxelles, subiectul unei ample dezbateri. Ultimul act al acestui demers s-a consumat in aceste zile, cand Comitetul Economic si Social European (CESE) a adoptat, dupa o discutie interna aprinsa, o opinie care contine o serie de critici privind Cartea verde referitoare la modernizarea dreptului muncii propusa de Comisia Europeana.
"Dupa Cartea verde care a trecut cu opinie critica a CESE, urmeaza Cartea alba, in care Comisia va trebui sa tina cont de observatiile CESE si abia dupa aceea proiectul de directiva", a explicat Petru Dandea, unul dintre reprezentantii Romaniei la CESE. Membrii CESE au observat ca proiectul propus de Comisie viza mai ales chestiuni legate de contractele de munca si mai putin detaliile privitoare la siguranta locului de munca.

Eliminarea costurilor inutile
In cadrul sesiunii plenare a CESE in care s-a discutat opinia referitoare la Cartea verde a fost prezent si Günther Verheugen, vicepresedinte al Comisiei Europene, care a apreciat ca "Europa trebuie transformata intr-un magnet pentru investitii". Verheugen a spus ca este necesara o mai buna legiferare in UE pentru ocuparea si securitatea locurilor de munca. "In Europa suferim din cauza lipsei spiritului de intreprindere", a mai aratat Verheugen, care a afirmat ca "se incearca crearea unei noi culturi, a unei noi gandiri". Verheugen a vorbit de eliminarea costurilor administrative inutile in cazul companiilor, precizand ca o reducere cu 25% a acestora ar duce la economii anuale de 100 miliarde de euro, in cazul in care statele membre urmeaza aceasta propunere.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...