Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Familia Sturdza se lupta pentru recuperarea proprietatilor

Mostenitorii Casei Domnitoare a Moldovei, Sturdza, au revenit in instantele iesene cu un teren revendicat pe care in vremurile de altadata se afla Piata Sturdzestilor. Terenul, in suprafata de peste 3.000 metri patrati, este situat in zona ...

Share

Catalin Dumitrescu 0 comentarii

18.06.2005 - 00:00
Mostenitorii Casei Domnitoare a Moldovei, Sturdza, au revenit in instantele iesene cu un teren revendicat pe care in vremurile de altadata se afla Piata Sturdzestilor. Terenul, in suprafata de peste 3.000 metri patrati, este situat in zona rezidentiala Copou si a fost mult mai mare, de aproape 15.000 metri patrati. El a apartinut printului Mihail Sturdza, care a decedat in 1941. Cei sase mostenitori, printesa Greta Marie Kristine Kvaal, printul Dimitrie Sturdza, printul Gheorghe Sturdza, printul Eric Sturdza, printul Mihai Sturdza si principesa Elena Sturdza, doresc inapoierea in natura a 3.096 mp de teren si acordarea unei despagubiri in valoare de 30.000 de dolari pentru o constructie care a existat acolo si care a fost demolata in urma cu cateva decenii. Numai ca, spre surprinderea celor sase printi, actele au disparut de la Arhivele Statului, probabil si din cauza ca Piata Sturdzestilor si-a schimbat denumirea ani la rand. "S-au depus documentele aferente notificarii, dar nu s-a prezentat nici un act din care sa rezulte ca terenul a fost preluat de stat. S-au facut verificari la Arhivele Nationale, dar nici acolo nu s-a gasit nimic", a precizat Ion Serbina, secretarul general al Consiliului Judetean Iasi. Conform legii, dosarul de revendicare trebuie sa contina acte care sa demonstreze dreptul de proprietate al autorului solicitantilor, certificate de mostenitor, precum si dovada ca proprietatea a fost nationalizata sau trecuta abuziv in proprietatea statului. Pentru determinarea modificarilor de denumire, mostenitorii familiei Sturdza vor apela la arhivele Primariei Iasi, unde a avut sediul fostul Sfat Popular.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...