Expertii pot gasi mai usor solutii de finantare

Din ce in ce mai multi oameni de afaceri romani apeleaza la credite, in speranta ca noile conditii si cerinte ale Uniunii Europene vor avea un impact cat mai mic asupra afacerilor pe care le desfasoara. Adrian Dumitru poate reprezenta un ...

Share

Rl online 0 comentarii

16.03.2006 - 00:00
Din ce in ce mai multi oameni de afaceri romani apeleaza la credite, in speranta ca noile conditii si cerinte ale Uniunii Europene vor avea un impact cat mai mic asupra afacerilor pe care le desfasoara.
Adrian Dumitru poate reprezenta un exemplu. Acesta a obtinut foarte repede banii de care avea nevoie pentru a iesi din impasul in care se afla societatea. "Nu aveam o situatie tocmai buna. Inregistram decalaje foarte mari intre incasari si platile catre furnizori. Nici nu se mai punea problema, la vremea respectiva, a unui credit pentru achizitionarea unor noi mijloace de transport, produse de balastiera sau de cariera necesare derularii afacerilor mele. Oricum, nu m-am dus direct la banca, pentru ca eram convins ca in cel mai bun caz as fi obtinut un credit mic, iar cu banii respectivi as fi rezolvat problema decalajelor de plati, nu si pe cea a dezvoltarii."
In aceste conditii, Adrian Dumitru a apelat la o firma de consultanta financiara. Expertii au gasit rapid o solutie, in sensul ca linia de credit s-a obtinut foarte repede la un anumit plafon, suficient pentru platile ce nu mai puteau fi amanate, urmand ca pe masura constituirii garantiilor acest plafon sa se mareasca. "Compania DGE Bruxelles a purtat toate discutiile si negocierile cu banca finantatoare, fara ca eu sa fiu direct implicat in acest proces. Mi-au obtinut o dobanda de care sunt foarte multumit. Pentru creditul de investitie s-a gasit solutia garantarii, in mare parte, cu bunurile ce urmau sa fie achizitionate si, in completare, cu alte garantii. Urmeaza, sper tot anul acesta, sa apelez la un al doilea credit de investitie, care sa-mi asigure nu numai cresterea cifrei de afaceri, dar si o profitabilitate ridicata. Deci, practic, am reusit astfel sa contractez doua credite intr-un interval foarte scurt de timp. Daca prin cei de la DGE Bruxelles il voi contracta si pe cel de-al treilea, putem vorbi deja de un profit care-mi permite sa privesc cu mult mai multa incredere perspectivele de dezvoltare a companiei."
Comentand impasul in care se afla unele firme ce nu pot obtine imprumuturi bancare pentru derularea afacerilor, directorul Departamentului Credite al DGE Bruxelles, George Iosif, a intarit opinia sceptica ce domneste, din pacate, in randul intreprinzatorilor pe tema companiilor ce asigura consultanta financiara. Acesta este de parere ca rezolvarea cu succes a situatiei omului de afaceri Adrian Dumitru vorbeste de la sine despre posibilitatile unei firme cu zece ani de experienta in domeniul organizarii de finantari. Un astfel de exemplu poate convinge societatile cu ambitii de dezvoltare sa apeleze la serviciile firmelor de consultanta financiara.

Citește totul despre:

Comentarii