13.3 C
București
sâmbătă, 30 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăEugen Teodorovici: Rata de absorbţie a fondurilor europene a depăşit nivelul de...

Eugen Teodorovici: Rata de absorbţie a fondurilor europene a depăşit nivelul de 25%

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici a anunaţat că rata de absorbţie a fondurilor europene a depăşit nivelul de 25%.

“Rata de absorbţie curentă a fondurilor europene a depăşit nivelul de 25%, suma solicitată Comisiei Europene pentru a fi rambursată României în actuala perioadă de programare ajungând la peste 4,9 miliarde de euro. În perioada imediat următoare trebuie accelerat ritmul în care solicităm noi rambursări de sume Comisiei, ceea ce va fi posibil doar dacă beneficiarii implementează cât mai repede proiectele, iar instituţiile statului din sistem procesează în cel mai scut timp documentele necesare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În acest an, România a solicitat Comisiei Europene rambursarea a peste 2 miliarde de euro. Cele mai multe fonduri au fost solicitate prin Programul Operaţional Regional, respectiv 700 de milioane de euro. Pe locurile următoare din punct de vedere al valorii fondurilor solicitate spre rambursare în acest an se clasează Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, în cadrul căruia s-a cerut returnarea a peste 484 milioane de euro, respectiv Programul Operaţional Sectorial Mediul pentru care au fost transmise documente pentru rambursarea a peste 456 milioane de euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă