Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Erste Bank cumpara actiunile angajatilor BCR

Erste Bank va inainta, in al treilea trimestru, o oferta de cumparare a actiunilor BCR detinute de salariati, care se va derula pe o perioada de trei ani, si va propune fie plata in numerar, fie conversia titlurilor BCR in actiuni la banca ...

Share

Rl online 0 comentarii

27.04.2006 - 00:00
Erste Bank va inainta, in al treilea trimestru, o oferta de cumparare a actiunilor BCR detinute de salariati, care se va derula pe o perioada de trei ani, si va propune fie plata in numerar, fie conversia titlurilor BCR in actiuni la banca austriaca. Angajatii BCR au primit, in aceasta saptamana, o scrisoare semnata de presedintele Erste Bank, Andreas Treichl, prin care sunt anuntati ca banca austriaca va lansa o oferta de achizitionare a titlurilor cumparate de salariati in cadrul procesului de privatizare. "Erste Bank va fi pregatita sa cumpere actiunile angajatilor in limita unui numar maxim de actiuni ce va fi definit pentru 2006, 2007 si, respectiv, 2008", se arata in scrisoarea semnata de Andreas Treichl. Banca austriaca are in vedere sa publice oferta destinata salariatilor dupa preluarea efectiva a controlului BCR. In 2004, angajatii au cumparat un pachet de 8% din titlurile BCR, pentru care au platit un pret de 10.350 de lei/actiune (0,3 euro). Pentru preluarea pachetului majoritar de 61,88% din capitalul BCR, Erste a platit un pret de 7,65 euro/actiune. Erste precizeaza ca, in varianta platii actiunilor in numerar, pretul oferit va fi mai mic decat cel achitat pentru pachetul majoritar, unde a fost luata in calcul o prima pentru preluarea controlului. In cazul conversiei in actiuni Erste Bank, valoarea de calcul pentru titlurile BCR va fi tot de 7,65 euro/actiune. La bursa din Viena, titlurile Erste erau tranzactionate, miercuri, pentru 50,21 de euro/actiune. La aceste valori, salariatii romani ar primi o actiune Erste pentru 6,5 actiuni BCR. Salariatii BCR ar putea accepta oferta Erste Bank pentru ca la un eventual pret de 7 euro/actiune castigul ar reprezenta de 22 de ori suma investita sau un randament de 2.233% pe termen de doi-trei ani.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...