Eurostat: România a avut cea mai mare creștere economică din UE, în perioada aprilie - iunie 2017

Produsul intern brut (PIB) a crescut cu 5,8% în primul semestru din acest an pe seria brută, comparativ cu perioada similar a anului trecut, a anunțat astăzi Institutul Național de Statistică (INS)

Share

Teodora Cimpoi 0 comentarii

Actualizat: 16.08.2017 - 16:14

Produsul intern brut (PIB) a crescut cu 5,8% în primul semestru din acest an pe seria brută, comparativ cu perioada similar a anului trecut, a anunțat astăzi Institutul Național de Statistică (INS).

De asemenea, cu un avans de 5,7% în trimestrul al doilea al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, România a înregistrat cea mai mare creștere economică, în ritm anual, din Uniunea Europeană în perioada aprilie - iunie 2017, arată o estimare preliminară, publicată miercuri de Eurostat, citate de Agerpres. În aceeași perioadă, PIB a crescut cu 2,2% în zona euro și cu 2,3% în UE.

De asemenea, în trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru, România a înregistrat o creștere economică de 1,6%, ceea ce o plasează pe locul secund în UE după Suedia, care a înregistrat o creștere economică de 1,7% de la un trimestru la altul. Și în acest caz, avansul economiei românești este mult superior mediei din UE și din zona euro, unde PIB a crescut cu 0,6% comparativ cu trimestrul precedent, după un avans de 0,5% în primele trei luni în ambele cazuri.

Datele sunt provizorii. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...