15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDragnea anunță modificări în Codul fiscal și promite avantaje pentru unii angajați

Dragnea anunță modificări în Codul fiscal și promite avantaje pentru unii angajați

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat, duminică, o serie de modificări la Codul fiscal, care vor aduce unele avantaje angajaților din sectorul IT, informează Agerpres.

Dragnea a precizat că Guvernul lucrează acum la aceste modificări.

Dragnea a reafirmat că impozitul pe venit pentru sectorul IT rămâne zero.

"Avem o singură problemă care va fi rezolvată de către Guvern — cei care lucrează în IT care aveau deja impozitul pe venit zero, dar sunt mai multe variante pe care colegii din guvern o să le propună și în așa fel încât firmele din IT să aibă avantaje în continuare. Impozitul zero rămâne. Salariile oricum nu le scad, se pune problema dacă firma cheltuiește mai mult. Nu-s probleme", a declarat Dragnea la Romexpo.

El spune că s-a lucrat foarte mult cu specialiști la ordonanța privind Codul fiscal și nu vede de ce aceasta ar fi neconstituțională, așa cum spun liberalii.

"S-a lucrat foarte mult la acest act normativ și s-a analizat și cu specialiști în drept constituțional și în domeniul fiscalității și în domeniul juridic. Nu văd de ce ar putea sa fie neconstituțională o astfel de ordonanță" s spus liderul PSD.

Dragnea a precizat, pe de altă parte, că îl susține pe Gabriel Petrea pentru șefia Organizației de tineret a PSD și a adăugat că nu a dispărut din țară în aceste zile.

"Am venit să-l susțin și pe el și pe toți colegii tineri, e un eveniment important pentru ei, dincolo de realegerea președintelui. Am fost văzut prea des înainte. Am citit și eu ba că am fost plecat din țară, ba că n-am ieșit nu știu unde. Miercuri am stabilit cu premierul, vicepremierul și secretarul general să mergem în Constanța și ne-am întors sâmbătă. Și toate zilele de dinaintea ședinței de guvern de miercuri, în fiecare zi și seară am lucrat împreună cu colegii din guvern pentru a finaliza ordonanța privind modificarea Codului fiscal, ceea ce pentru noi este foarte important", a precizat președintele PSD.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă