Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Doar 30 la suta dintre agricultori pot primi subventii UE

Aproape 70% dintre agricultori nu pot primi subventii din fonduri UE intrucat detin terenuri agricole cu suprafete reduse, iar plata este acordata pentru proprietati care au minimum un hectar, impartit in parcele de cel putin 0,3 ha, potrivit ...

Share

Rodica Daniciuc 0 comentarii

18.07.2007 - 00:00
Aproape 70% dintre agricultori nu pot primi subventii din fonduri UE intrucat detin terenuri agricole cu suprafete reduse, iar plata este acordata pentru proprietati care au minimum un hectar, impartit in parcele de cel putin 0,3 ha, potrivit firmei Agricover. "Majoritatea agricultorilor romani nu pot primi finantare conform Politicii Agricole Comune a UE, fie pentru ca terenurile aflate in proprietatea fermierilor sunt prea mici, fie pentru ca acestia nu beneficiaza de informatiile si mijloacele necesare accesarii fondurilor", a declarat Robert Arsene, directorul general al Agricover. Numarul total al gospodariilor taranesti este de circa 4,5 milioane. Dintre acestea, conform Ministerului Agriculturii, aproximativ trei milioane de proprietati agricole au suprafete mai mici de un hectar, astfel ca nu pot accesa plata din fonduri UE, estimata la 50 euro/ha. In aceste conditii, subventiile primite de la UE in 2007, in valoare totala de 440 milioane de euro, vor fi impartite numai intre cei 1,5 milioane de agricultori care detin peste un ha.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...