14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDaewoo Romania, obligata sa plateasca peste 5,5 milioane de dolari

Daewoo Romania, obligata sa plateasca peste 5,5 milioane de dolari

Roumanie Assurance International (RAI) a solicitat companiei Daewoo Automobile Romania achitarea unei datorii de 5,59 de milioane de dolari si 3,56 de miliarde lei vechi, in urma unei hotarari judecatoresti definitive, care obliga societatea din Craiova sa plateasca pentru serviciile de asigurare oferite de RAI.
Potrivit unei notificari, compania de asigurari va declansa procedura de executare silita a debitorului, urmand sa deruleze, in paralel, procedurile legale pentru recuperarea altor datorii ale Daewoo Automobile Romania (DWAR), in cuantum de 10,27 milioane de dolari.
Anuntul RAI precizeaza, de ase-menea, ca in aceasta situatie orice act, consultanta juridica, audit sau expertiza tehnica juridica interna sau internationala ce va fi initiata in procesul de preluare a pachetului de actiuni sau cooptarea unui investitor va trebui sa cuprinda in mod expres daoria pe care DWAR o are de achitat catre RAI, ca urmare a faptului ca aceasta a fost constatata printr-un titlu executoriu.
Existenta acestei datorii a fost deja notificata Ministerului Economiei si Comertului, Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, precum si Automobile Craiova, actionarul care detine o pondere semnificativa din actiunile DWAR.
Pe de alta parte, reprezentantii DWAR considera ca societatea nu are de achitat nici o datorie. “Din punctul nostru de vedere, precizat si in instanta, nu trebuie sa dam acesti bani. Ca urmare a faptului ca RAI, care asigura autoturismele cumparate de clientii nostri in rate sau leasing, nu a achitat unele despagubiri in cazul disparitiei masinilor sau in urma unor accidente, iar pe altele le-a onorat cu o foarte mare intarziere, am considerat ca nu si-au indeplinit obligatiile contractuale si am reziliat, in urma cu trei-patru ani, contractul cu ei”, a declarat Valeriu Garlea, directorul de comunicare al DWAR. El a mai spus ca s-a ajuns in situatia in care “noi (DWAR – n.r.) trebuia sa le platim sume mari de bani indiferent daca ei, la randul lor, onorau sau nu solicitarile clientilor”.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă