10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCum a ajuns George Copos investitorul anului în industria hotelieră

Cum a ajuns George Copos investitorul anului în industria hotelieră

Ana Hotels, companie detinuta de omul de afaceri George Copos, a câştigat trofeul “Investment of the year” în cadrul celei de-a IV-a ediţii a evenimentului Hotel Tourism & Leisure Investment Forum.

Acesta este cel mai prestigios eveniment dedicat industriei hoteliere şi de turism din România. Evenimentul a reunit cei mai importanţi top manageri, consultanţi, antreprenori şi specialişti din cadrul celor mai cunoscute branduri şi companii din industria hotelieră şi de turism, locală şi internaţională.

Premiile oferite de Hotel Tourism & Leisure Investment Forum au fost decernate în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă ce s-a desfăşurat în ziua de 3 mai 2011 la hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Ele au recompensat cele mai eficiente şi inovative proiecte şi concepte, alături de cei mai performanţi profesionişti din industria ospitalităţii şi turismului din România.

Ana Hotels detine hotelurile Athenee Palace Hilton şi Crowne Plaza din Bucureşti, Sport, Bradul si  Poiana din Poiana Braşov, şi  Europa şi Astoria din Eforie Nord. În anul 2010 compania a început un program vast de reabilitare a unora din hotelurile sale, program finalizat în prima parte a anului 2011. În acest program, care a însemnat investiţii de circa 20 milioane euro, au fost cuprinse hotelurile Crowne Plaza, Athenee Palace Hilton şi Sport.

La Athenee Palace Hilton au fost regândite şi reamenajate zonele publice: noul spaţiu „Cafe Athenee”, transformarea fostei Braserii în noul magazin GUCCI, refacerea zonei „Colonade”, reamenjarea restaurantului Roberto’s şi a terasei „Roberto’s on La Strada”.

În hotelul Crowne Plaza au fost refăcute, de asemenea, spaţiile publice: bar-ul „Crown Cafe”; restaurantul „La Veranda”, restaurantul „La Brasserie”, restaurantul „The Vineyard / Fine Dining”, sala de conferinţe „Orhideea”.

Proiectele de modernizare a celor două hoteluri bucureştene ale societăţii au fost realizate de prestigioasa firmă britanică de arhitectură „Seifert Interiors” din Londra.

Lucrările de renovare şi modernizare a fostului hotel Sport din Poiana Braşov au avut ca scop transformarea acestuia într-un nou concept, SPORT HOTEL & SPA: numărul total de camere a sporit de la 89 la 104; spaţiile publice au fost extinse, în prezent existând: 6 săli de conferinţe, dintre care 2 multifuncţionale; un restaurant, recondiţionat în totalitate; barurile LOBBY BAR şi HAVANA LOUNGE. Concepţia noului brand a fost executată de firma austriacă de arhitectură „Geisler & Trimmel GmbH”, specializată în proiectarea hotelurilor montane.

Oferta locaţiei din Poiana Braşov a fost extinsă prin construirea unui SPA de munte, cu o suprafaţă de 1900 mp, care oferă multiple facilităţi şi care a fost realizat pe baza experienţei austriece şi franceze în domeniu.

Istoria afacerilor lui Copos

 

1990

este infiintata prima cofetarie Ana CO;

1992

infiinteaza Ana Electronic – importator si distribuitor de aparatura electonica, electrocasnica si de calcul;

1993

holdingul Ana devine principalul investitor al echipei de fotbal Rapid Bucuresti;

1996

Copos ia decizia de a se investi in active intregul capital de 40.000 milioane de dolari;

s-a infiintat Ana Imep , companie producatoare de motoare electrice;

debutul Ana Holding in industria turistica si hoteliera prin investitii in hotelurile Sport, Bradul si Poiana din Poiana Brasov;

1999

investeste in domeniul transporturilor pe cablu , prin infiintarea Ana Teleferic;

2001

se infiinteaza Ana Mep SDV si Ana Trans International, prin externalizarea unor activitati ale Ana Imep;

Ana Holding cumpara si renoveaza hotelul Europa din Eforie Nord;

2004

finalizeaza investitia Ana Health Spa si deschide in Eforie Nord cel mai mare centru de sanatate din Romania;

inaugureaza Ana Yacht Club, port privat de agrement;

2005

Ana Hotels devine actionar majoritar la hotelul bucurestean Athenee Palace Hilton;

Ana Teleferic inaugureaza Telegondola din Poiana Brasov;

2007

este finalizata si data in folosinta cladirea Ana Offices;

infiinteaza Ana Residences si Ana Tower;

2009

este finalizat un bloc du 14 apartamente de lux in zona Piata Dorobantilor

 

 

Cele mai citite

Din “Groapă” direct în “Clan”. Marius Manole: “Mă bucur că am ocazia să fac ceea ce îmi place”

Producția de mare succes a PRO TV-ului, serialul "Clanul", se apropie de final. Ultimele episoade aduc situații limită, suspans și personaje noi. Spre exemplu,...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...
Ultima oră
Pe aceeași temă