Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cresterea pretului la gazul metan falimenteaza industria

Pretul mediu al gazelor naturale anuntat pentru acest an (122 de dolari SUA pentru mia de metri cubi) pune in dificultate combinatele prelucratoare. In cele sapte societati de chimizare a gazului metan, producatoare in principal de ingrasaminte ...

Share

Rl online 0 comentarii

16.03.2006 - 00:00
Pretul mediu al gazelor naturale anuntat pentru acest an (122 de dolari SUA pentru mia de metri cubi) pune in dificultate combinatele prelucratoare. In cele sapte societati de chimizare a gazului metan, producatoare in principal de ingrasaminte chimice, isi desfasoara activitatea peste 10 mii de salariati. Pentru consumatorii industriali din tara noastra pretul gazelor naturale s-a calculat cu un pret de cos intre gazele naturale din productia interna (60%) si cel din import (40%), la care s-au adaugat pretul transportului si impozitul. "Combinatele de chimizare a gazului sunt in dificultate evidenta, neputandu-se face un plan de afaceri in conditiile in care majorarile de pret la gazele naturale din productia interna au ajuns de la 30 USD/mia de metri cubi in anul 2003, la 95 USD/mia metri cubi in anul 2005. Pentru a protesta impotriva acestor majorari considerate de sindicalisti nejustificate, lucratorii din ramura vor picheta in perioada 15-17 martie a.c. prefecturile din Brasov, Ialomita, Teleorman, Neamt, Mures, Bacau.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...