Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Creste numarul consumatorilor eligibili

Majorarea gradului de deschidere a pietei de energie electrica pana la 83%, de la 1 iulie, va permite unui numar de peste 600.000 de consumatori sa devina clienti eligibili si sa isi negocieze con-tractele de furnizare, potrivit estimarilor ANRE. ...

Share

Rl online 0 comentarii

21.06.2005 - 00:00
Majorarea gradului de deschidere a pietei de energie electrica pana la 83%, de la 1 iulie, va permite unui numar de peste 600.000 de consumatori sa devina clienti eligibili si sa isi negocieze con-tractele de furnizare, potrivit estimarilor ANRE. In prezent, aproape 2.000 de firme mari consumatoare de energie electrica pot dobandi acest statut, corespunzator unui grad de deschidere a pietei de 55%. De la 1 iulie vor putea opta pentru schimbarea furnizorului de energie electrica toti consumatorii noncasnici, insa pentru a-si putea exercita acest drept una dintre conditiile esentiale este de a nu avea datorii restante catre vechiul furnizor.
Masura va fi aplicata si in cazul populatiei, din 2007, insa este putin probabil ca acestia sa isi poata negocia direct contractele de furnizare, fiind mult mai plauzibila varianta unor oferte din partea companiilor din domeniu. O alta masura vizata de la 1 iulie va fi majorarea diferentierii tarifelor de zi si de noapte pentru producatorii care livreaza in regim reglementat. Preturile pe timp de noapte ar urma sa atinga un nivel apropiat celor din import in acelasi interval orar. Astfel, energia electrica produsa pe timpul noptii s-ar situa la o valoare de circa trei ori mai mica fata de cea obtinuta ziua. Anual, marii producatori de energie electrica au livrat in sistemul national o cantitate de electricitate de peste 50 TWh. In 2004, nivelul exporturilor s-a cifrat la 3,65 TWh, in timp ce importurile au ajuns la 2,6 TWh.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...