Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Credite nesănătoase de miliarde de euro

BCR, cea mai mare bancă din România, scapă de restanţieri vânzând un pachet de credite imobiliare ipotecare neperformante de peste 400 milioane de euro, a informat jurnalul de tranzacţii Mîrşanu.ro.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 26.04.2016 - 21:15

BCR, cea mai mare bancă din România, scapă de restanţieri vânzând un pachet de credite imobiliare ipotecare neperformante de peste 400 milioane de euro, a informat jurnalul de tranzacţii Mîrşanu.ro.

Portalul a explicat că banca a vândut şi anul trecut credite nesănătoase de două miliarde de euro. „Noi, BCR, nu am comentat sau confirmat tranzacţia respectivă şi nu o vom face nici de această dată”, a declarat, pentru „România liberă“, purtătorul de cuvânt al Băncii Comerciale Române, Ionuţ Stanimir. Piaţa preluării de împrumuturi are în prezent credite în volum de 2,7 miliarde de euro în diverse stadii de vânzare. Suma include împrumuturi date companiilor şi persoanelor fizice.

O bancă vinde creanţa după un interval destul de amplu, în care creditul s-a dovedit neperformant, a explicat Ionuţ Stanimir. „Când un credit devine neperformant, adică el nu mai este rambursat, o bancă face tot ce e posibil fie pentru a-l restructura, fie pentru a recupera creditul respectiv şi a ajunge la un aranjament de plată cu clientul. Aceasta pentru că banca acordă credite din banii deponenţilor săi.

Cu alte cuvinte, este datoare să recupereze credi­tele pe care le acordă“, a detaliat pentru „România liberă“ oficialul BCR. Până la a se ajunge la o executare silită, un astfel de credit neperformant trece printr-un proces, în care se încearcă recuperarea sa amiabilă sau, după caz, restructurarea lui. Avantajul este că în această situaţie din creditul respectiv se recuperează o sumă, ce este apoi repusă în circuitul economic, potrivit reprezentantului BCR.    

Citește totul despre:

Comentarii