23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăContractul "Comaliment" Titan a fost reziliat

Contractul “Comaliment” Titan a fost reziliat

Dupa ce scandalul din interiorul Statiunii Viniviticole Stefanesti a “transpirat” in mass-media, ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur a trimis la Stefanesti Corpul de Control al Ministerului, care a luat la “puricat” toate documentele Statiunii. Urmare a neregulilor gasite, au fost destituiti: fostul director general Alexandru Teodorescu, directorul economic Ilie Tomita si sefa Departamentului Juridic, Anca Moiceanu. Cei trei au fost concediati in urma unei adrese oficiale emise chiar de Corpul de Control al ministrului Flutur. Motivele demiterii sunt cele de agreare, semnare si derulare a contractelor cu SC “Comaliment” SA Titan Bucuresti, in care erau stipulate clauze care defavorizau activitatea si productia de vin a statiunii.
Reamintim cititorilor doua dintre clauzele Contractului de Asociere in Participatiune dintre Statiunea Stefanesti si “Comaliment” SA, conform carora 80% din active si 95% din productia de vin a statiunii erau destinate societatii bucurestene.
Corpul de Control al Ministerului Agriculturii a mai hotarat in urma verificarilor incheiate la sfarsitul saptamanii trecute ca toate cele trei contracte semnate de fosta conducere a Statiunii Viniviticole Stefanesti sa fie reziliate, iar actuala conducere a statiunii sa preia, in baza unei noi strategii manageriale, intregul control al statiunii.
Precizam ca Statiunea Vinivi-ticola Stefanesti are capital majoritar de stat, nefiind scoasa niciodata la privatizare. Mai mult, Corpul de Control a mai stabilit ca SC “Comaliment” SA este buna de plata, in sensul ca aceasta trebuie sa-i inapoieze statiunii contravaloarea productiei, valorificata de “Comaliment”, si totodata i se interzice orice colaborare cu Statiunea de la Stefanesti, chiar din momentul comunicarii deciziei luate de minister.
Fostei conduceri i s-a pus in vedere sa inapoieze noii conduceri toate documentele disparute din contabilitatea statiunii. Paralel cu aceste masuri si Politia Economico-Financiara din cadrul IJP Arges isi continua cercetarile, audiind pe “banda rulanta” persoanele implicate in “Dosarul Stefanesti-Comaliment”.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă