Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Constructia oleoductului Constanta-Trieste a primit acordul de principiu

Tarile prin care ar urma sa treaca conducta petroliera Constanta-Trieste au semnat saptamana trecuta la Belgrad documentul prin care isi dau acordul de principiu pentru construirea acestuia. Potrivit directorului general Oil Terminal Constanta, ...

Share

Adrian Stoica 0 comentarii

07.06.2005 - 00:00
Tarile prin care ar urma sa treaca conducta petroliera Constanta-Trieste au semnat saptamana trecuta la Belgrad documentul prin care isi dau acordul de principiu pentru construirea acestuia. Potrivit directorului general Oil Terminal Constanta, Mihai Lupu, care a reprezentat tara noastra la Belgrad, cele cinci tari, Romania, Serbia, Croatia, Slovenia si Italia, pe teritoriul carora va trece oleoductul vor avea o noua intalnire in data de 15 septembrie la Zagreb, pentru a discuta despre finantarea lucrarii.
Sursele de finantare a traseului nu au fost inca stabilite, in prezent existand trei variante de construire a oleoductului. In functie de varianta acceptata, costurile se vor ridica la 2,6 miliarde de euro, 4,6 miliarde de euro sau 9 miliarde de euro. Conducta, cu o lungime totala de 1.360 kilometri, va porni din portul Constanta si va trece prin Serbia si Muntenegru, inainte de a ajunge in Croatia. Traseul conductei va continua pana la Trieste, unde se va conecta la sistemul Trans Alpine Pipeline - TAP, care aprovizioneaza Austria si Germania. O alta bifurcatie va asigura transportul catre Venetia, urmand sa alimenteze rafinariile din nordul Italiei. Oleoductul va facilita transportul titeiului dinspre Marea Neagra catre piata europeana, urmand sa aiba o capacitate anuala de pana la 112 milioane tone de petrol, si ar putea intra in functiune cel mai devreme in 2007.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...