Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comertul ilicit cu peste se extinde

In ultimele luni politicienii dovedesc mare pasiune pentru problemele oamenilor din Delta Dunarii. In timp ce liberalii si unii democrati se lupta din rasputeri sa anuleze contractele de concesionare a resurselor piscicole si stuficole cu scopul ...

Share

Neculai Amihulesei 0 comentarii

08.06.2005 - 00:00
In ultimele luni politicienii dovedesc mare pasiune pentru problemele oamenilor din Delta Dunarii. In timp ce liberalii si unii democrati se lupta din rasputeri sa anuleze contractele de concesionare a resurselor piscicole si stuficole cu scopul declarat de a concesiona aceste resurse doar populatiei locale, liderii PSD din Tulcea au alte preocupari.

PSD-istii spun ca populatia din satele Deltei sufera pentru ca nu exista magazine de comercializarea pestelui in fiecare sat din zona. Ei isi motiveaza aceasta afirmatie cu faptul ca firmele care au concesionat resursele piscicole din Delta ar livra intreaga cantitate de peste prinsa de pescarii din zona in alte localitati din tara si din municipiul Tulcea.
Conform spuselor PSD-istilor, pescarii din Delta ar fi ajuns sa nu mai poata manca o coada de peste pe motiv ca patronii care detin dreptul de pescuit in Delta ar fi pus stavila scurgerilor ilicite de peste. Daca lucrurile ar sta asa, ar fi o dovada elocventa ca in urma concesionarii resurselor piscicole s-a pus capat braconajului piscicol in Delta si comertului ilicit cu peste.
In realitate lucrurile nu stau chiar asa. Studiile stiintifice elaborate in ultimii doi ani atesta ca braconajul piscicol in urma concesionarii resurselor pescaresti s-ar fi redus la mai putin de jumatate, dar nu se poate vorbi de eliminarea acestuia. Drept dovada stau capturile masive de peste si de scule facute de politisti si de agentii ecologi aproape zilnic de la braconierii din Delta. PSD-istii au uitat insa de faptul ca printr-o lege speciala locuitorii Deltei au dreptul zilnic la cate trei kilograme de peste pentru consumul propriu, ceea ce inseamna ca ei nu duc lipsa de peste. Zbaterea PSD-istilor pentru deschiderea unor magazine pescaresti in satele din Delta pare sa tina de alte interese. Exista suspiciunea ca prin aceste magazine ce ar urma sa apartina unor PSD-isti din Tulcea s-ar putea amplifica comertul ilicit cu peste in satele izolate din Delta intrucat aceste magazine ar fi greu de controlat de autoritatile tulcene.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...