Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

China, noua putere economică a lumii în următorii 10 ani

  Analiştii grupului financiar Standard Chartered, citaţi de Bloomberg, susţin că până în 2020 China va deveni cea mai mare economie a lumii, depăşind Statele Unite. "Considerăm că lumea este într-un ...

Share

Carla Popa 0 comentarii

15.11.2010 - 20:41

 

Analiştii grupului financiar Standard Chartered, citaţi de Bloomberg, susţin că până în 2020 China va deveni cea mai mare economie a lumii, depăşind Statele Unite. "Considerăm că lumea este într-un «superciclu» de creştere economică susţinută. Amploarea schimbărilor pe parcursul următorilor 20 de ani va fi enormă", au afirmat într-un raport, economiştii Standard Chartered, citaţi de Mediafax.

Potrivit estimărilor, economia Chinei va fi de două ori mai mare decât cea a SUA până în 2030, când va reprezenta 24% din PIB mondial, faţă de 9% în prezent. India va devansa Japonia şi va deveni a treia economie a lumii în următorii zece ani. Şi Goldman Sachs anticipează că economia Chinei va deveni cea mai mare din lume până în 2027.

Lumea ar putea trece prin al treilea "superciclu" economic, definit prin creşteri globale foarte ridicate şi întins pe durata unei generaţii. Această evoluţie este susţinută de creşterea comerţului, rate ridicate ale investiţii, urbanizare şi inovaţie tehnologică, fiind caracterizată de apariţia unor noi puteri economice.

Economia Chinei a crescut, în medie, cu 10,3% anual în ultimii zece ani, faţă de 1,8% în SUA. Avansul Chinei se va tempera spre 8% până în 2015 şi la circa 5% până în 2027-2030, potrivit estimărilor Standard Chartered. Precedentele două "supercicluri" economice au avut loc în perioada 1813-1970 şi de la finele celui de-Al Doilea Război Mondial până în anii '70.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...