Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cele mai mari firme se lupta pentru preluarea Electrica Muntenia Sud

Oficiul pentru privatizare din cadrul Ministerului Economiei i-a selectat pe toti cei zece candidati care au scrisori de interes pentru participarea la privatizarea filialei de distributie si furnizare a energiei electrice, societatea Electrica ...

Share

Rl online 0 comentarii

06.10.2005 - 00:00
Oficiul pentru privatizare din cadrul Ministerului Economiei i-a selectat pe toti cei zece candidati care au scrisori de interes pentru participarea la privatizarea filialei de distributie si furnizare a energiei electrice, societatea Electrica Muntenia Sud. Este vorba despre firmele AES Corporation (SUA), CEZ (Republica Ceha), EnBW Energie AG (Germania), ENEL SpA (Italia), E.ON Energie AG (Germania), EVN AG (Austria), Gaz de France (Franta), IBERDROLA SA (Spania), RWE Energy AG (Germania) si Union Fenosa International (Spania).
Criteriile de precalificare in baza carora Comisia de negociere a analizat si evaluat documentele transmise au fost: experienta tehnica si operationala relevanta corespunzatoare Tranzactiei Strategice, numarul total de consumatori finali trebuie sa fie cel putin egal cu numarul de consumatori finali ai EMS si puterea financiara. La acest capitol statul a stabilit ca firmele selectate trebuie sa aiba venituri anuale de peste 1 miliard de euro pentru fiecare din ultimii 3 ani fiscali, cel putin jumatate dintre acestea fiind obtinute din activitati desfasurate in sectorul furnizarii si distributiei de electricitate sau in sectorul utilitatilor energetice, direct sau prin filiale, si investitorii trebuie sa dovedeasca o capacitate de atragere a creditelor semnificativa (cum ar fi o scrisoare de bonitate de la o institutie financiara cu un rating cel putin A).

Citește totul despre:

Comentarii

loading...