22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCe bilete de avion ieftine mai găsim pentru Crăciun

Ce bilete de avion ieftine mai găsim pentru Crăciun

Dacă nu v-aţi decis încă ce destinaţie din afara ţării să alegeţi pentru petrecerea Crăciunului, România Liberă vă propune o selecţie a celor mai ieftine bilete de avion către oraşe precum Torino, Viena, Zürich, Geneva, Budapesta sau Salzburg.

Pentru capitala Austriei, Viena, un bilet dus-întors în perioada 24-29 decembrie costă 183 de euro cu compania aeriană Niki, controlată de triplul campion de Formula 1 Niki Lauda.  Nemţii de la Lufthansa cer 179 de euro pentru un bilet tur-retur Bucureşti-Viena, cu  escală la Frankfurt (cu o durată de circa 6 ore). Cel mai bun preţ afişat de Austrian Airlines pentru această perioadă este de 240 euro pentru un zbor dus-întors. În 2009, turismul vienez a înregistrat un total de 9,8 milioane de nopţi de cazare, cu 3,8% mai puţin decât în anul record 2008, iar în luna decembrie a reuşit chiar să depăşească performanţa din anul precedent cu 3,6%, potrivit Asociaţiei Vieneze de Turism (WienTourismus). Românii au ocupat, anul trecut, poziţia a zecea în rândul ţărilor de provenienţă a turiştilor care au vizitat capitala austriacă.

Oferte pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Un zbor tur-retur pe ruta Bucureşti-Torino cu linia low-cost Wizz Air costă 210 euro în perioada 23-28 decembrie. Un tichet de zbor dus-întors către Torino, cu escală la Milano şi Roma, ajunge la 256 euro cu cei de la Alitalia, în timp ce Lufthansa vinde biletul tur-retur către Torino, cu escală la München, cu 314 euro.

Oraşul Torino – în special împrejurimile acestuia (regiunea Piemont) – reprezintă una dintre cele mai cunoscute destinaţii pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Torino este înconjurat la vest şi la nord de Alpi, printre cele mai cunoscute staţiuni de schi din această zonă fiind Sestriere, Cesana San Sicario, San Sicario Fraiteve, Sauze d’Oulx sau Bardonecchia.

Un zbor tur-retur Bucureşti-Zürich, cu escală la München costă 177 euro cu Lufthansa, în timp ce cursa directă operată de Swiss Airlines ajunge la 285 de euro. Printre cele mai cunoscute pârtii din apropierea oraşului Zürich (la mai puţin de o oră de mers cu maşina) sunt Bad Ragaz, Einsiedeln, Elm, Flumserberg, Oberiberg sau Grüsch.

Un bilet tur-retur Bucureşti-Geneva, cu escală la Zürich, costă 196 de euro cu elveţienii de la Swiss Airlines şi 253 euro cu Lufthansa, zbor cu escală la München. Aflată la graniţa dintre Elveţia şi Franţa, în apropierea masivului Mont Blanc, Geneva permite accesul atât către pârtii din Elveţia, cât şi din Franţa. Printre cele mai cunoscute destinaţii de schi din împrejurimile Genevei (la o oră de mers cu maşina) sunt Portes du Solei (Franţa), Argentière (Franţa), Leysin (Elveţia), Villars-Gryon (Elveţia), Sixt Fer à Cheval (Franţa), Notre Dame de Bellecombe (Franţa) sau Chamonix (Franţa).

Târgul de Crăciun din Budapesta

Pe direcţia Budapesta, linia aeriană Malev are oferte care includ şi cazare de două sau trei nopţi în capitala Ungariei. Astfel, un pachet cu 2 nopţi de cazare şi bilet de avion dus-întors costă în perioada Crăciunului, între 200 şi 265 euro (în funcţie de hotelul ales), iar acelaşi pachet, cu 3 nopţi de cazare, ajunge la 220-315 euro.

„Pe lângă zborurile directe România-Ungaria, Malev oferă şi conexiuni foarte bune din Budapesta spre destinaţii tradiţionale pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, cu preţuri adaptate realităţii economice actuale”, declară Mădălina Creţu, director comercial al Malev pe România şi Moldova. Târgul de Crăciun din Budapesta este vizitat în fiecare an de aproximativ 600.000 de turişti. Desfăşurat în perioada 20 noiembrie-29 decembrie, în Piaţa Vorosmarty din centrul Budapestei, târgul oferă posibilitatea achiziţionării de produse decorative confecţionate manual, dar şi a degustării unor delicatese ale bucătăriei maghiare, precum ciolan cu varză, szalonna (şuncă), kurtos kalacs sau vin fiert.

Un bilet tur-retur pe ruta Bucureşti-Salzburg costă 325 euro în perioada 19-30 decembrie cu compania Tarom, singura care are o cursă directă din România. Printre staţiunile de schi cele mai căutate de români în zona Salzburg sunt Kaprun, Zell Am See, Grunau, Nussdorf am Attersee sau Fuschl am See.  

Câteva dintre cele mai atractive destinaţii:

Viena: 183 euro, dus-întors, compania aeriană Niki; 240 euro, dus-întors, compania aeriană Austrian Airlines.

Torino: 210 euro, dus-întors, compania aeriană Wizz Air.

Geneva: 196 euro, dus-întors, compania aeriană Swiss Airlines.

Salzburg: 325 euro, dus-întors, compania aeriană Tarom.

Budapesta: 200-265 euro, dus-întors, compania aeriană Malev, plus două nopţi de cazare; 220-315 euro, dus-întors, compania aeriană Malev, plus trei nopţi de cazare.

Cele mai citite

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...

BEC a stabilit că alegătorii ce au domiciliul în străinătate și reședința în țară din 11 aprilie nu vor vota la alegerile locale

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat, marţi, o hotărâre care prevede că alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară începând...
Ultima oră
Pe aceeași temă