8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCardul co-branded castiga teren

Cardul co-branded castiga teren

Un sondaj realizat recent de No-Cash a relevat faptul ca, atunci cand se imprumuta pe card, 80% dintre utilizatori prefera cardul de credit si doar 20% opteaza pentru un descoperit de cont acordat pe un card de salarii. Dintre cei care isi doresc o linie revolving pe un card de credit, jumatate opteaza pentru un card de credit standard, iar cealalta jumatate pentru un card de credit co-branded.
“Se pare ca posesorii de carduri nu mai au nici un dubiu atunci cand doresc sa se imprumute pe un card Ð prefera cardul de credit unui overdraft pe cardul de salariu. De asemenea, in piata incepe sa se manifeste perceptia ca un card de credit co-branded este mai atractiv decat un card de credit standard”, a declarat Sergiu Cone, director al No-Cash.
In prezent, in piata sunt operationale zece programe de carduri co-branded derulate de patru banci: Banca Tiriac-Metro, Raiffeisen Bank-Connex, Banca Transilvania-Astral Telecom, Banca Transilvania-Euro 26, Banca Transilvania-Credisson, BCR-Altex, BRD Groupe Societe Generale-ISIC, BRD Finance Credite de Consum-Carrefour, BRD Finance Credite de Consum-Praktiker si BRD Finance Credite de Consum-Rombiz.

BCR MasterCard Ð ALTEX

BCR MasterCard Ð ALTEX este un card de credit prin care clientii, persoane fizice, ai retailer-ului Altex pot beneficia de o linie de finantare cu destinatie multipla. Imprumutul este acordat de catre banca prin contul aferent acestui card pana la nivelul unui plafon prestabilit. Clientul poate utiliza banii pentru achitarea bunurilor achizitionate de la ALTEX, MEDIA GALAXY sau MEGA STORE, dar si pentru alte operatiuni cum ar fi plata de bunuri si servicii, retragere numerar de la ATM-uri. Din linia de credit pusa la dispozitia clientului, BCR retine automat valoarea finantata a produselor achizitionate de la ALTEX si valoarea comisionului de gestiune a liniei de credit card co-brand. Comisionul de gestiune reprezinta 8% din valoarea finantata. Limita maxima de creditare reprezinta echivalentul in lei a 5.000 euro. Clientul poate intra in posesia bunurilor dorite in maxim 2 ore, fara sa plateasca comisioanele de deschidere cont card, de emitere card, de verificare a Biroului de Credit, si de gestiune, acestea fiind retinute din plafonul aprobat. Imprumutul se acorda pe o perioada de cinci ani, cu posibilitatea prelungirii automate. Pentru majorarea sau diminuarea liniei de credit se intocmesc acte aditionale. Utilizatorul cardului dispune de o perioada de gratie de maximum 50 zile pentru tranzactiile efectuate la orice comerciant. Perioada de gratie se acorda numai daca detinatorul ramburseaza datoria totala fata de banca. Totodata, cardul ofera posibilitatea contractarii unui plafon de creditare mai mare decat in cazul unui imprumut cu destinatie fixa de achizitionare bunuri de larg consum. Instrumentul de plata ofera si acces la servicii conexe, cum ar fi plata facturilor la ATM sau reincarcarea cartelelor de telefon Connex. Cardul poate fi utilizat atat in tara, cat si in strainatate. Suma minima ce trebuie rambursata lunar este formata din 100% dobanzi plus 100% comisioane. Dobanda este de 22% pe an, variabila.

Principalele comisioane si taxe aferente cardului BCR MasterCard – ALTEX:
comision deschidere cont – 2,5 lei noi
comision emitere initiala card – 12,50 lei noi
comision gestiune a liniei de credit card co-brand – 8% din valoarea bunurilor achizitionate
comision reinnoire card – 12,50 lei noi
comision de mentenanta anuala a contului de card – 12,50 lei noi/card/an
comision blocare card pierdut, furat – 5 lei noi
comision eliberare numerar – 1%
comision conversie valutara pentru tranzactiile efectuate in alta moneda fata de cea a contului de card – 2%
comision interogare sold la ATM BCR – 0,20 lei noi/operatiune
suma maxima retrasa/zi ATM – 3.000 lei noi
comision nerambursare suma minima lunara – 5%
comision contestare nejustificata a tranzactiilor – 3 lei noi
comision verificare baza de date a Biroului de Credit – 5 lei noi.

Card co-brand BCR Visa – Depozitul de Calculatoare

BCR a incheiat recent un parteneriat cu Depozitul de Calculatoare, in baza caruia banca emite un card de credit emis sub sigla VISA International. Elementele structurale ale acestui produs sunt similare cu cele ale cardului BCR MasterCard Ð ALTEX. Comisionul de gestiune a liniei de credit pentru acest card este de 3% din valoarea finantata la momentul emiterii cardului.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă