8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCabanierii din Valea Jiului, pregatiti de Pasti

Cabanierii din Valea Jiului, pregatiti de Pasti

Cabanierii din statiunile montane ale Vaii Jiului sunt pregatiti sa intampine Pastele in mod traditional, cu oua rosii si miel. Turistii care aleg sa petreaca sarbatorile pascale la munte au de ales dintr-o oferta bogata, iar preturile la cazare oscileaza de la 200.000 lei vechi/noapte la 2 milioane de lei/noapte, in functie de dotari.
Reprezentantul Centrului de Informare Turistica din Petrosani, Romeo Rosia, a afirmat ca din ofertele prezentate de cabanierii din statiunile montane Parang si Straja, o noapte de cazare costa 200.000 lei/persoana, iar pentru masa turistii mai trebuie sa plateasca inca 300.000 lei/zi/persoana. Preturile cresc in cazul in care clientii vor sa-si petreaca sarbatorile pascale intr-un cadru mai luxos.
Astfel, la Vila Parang, clasificata la doua stele, o noapte de cazare este de un milion de lei camera dubla, iar pentru turisti gazdele se pregatesc cu mancaruri traditionale. La Hotelul “Rusu”, din Parang, care are trei stele, o noapte de cazare costa 2 milioane de lei/double si 1,5 milioane de lei/single. Reprezentantii hotelului vor pregati pentru clienti oua rosii si miel.
Chiar in perioada Pastelui, aici va fi cazata o echipa de fotbal, dar si alti turisti si-au manifestat deja intentia de a intampina sfintele sarbatori la munte, astfel ca va fi pregatit un meniu specific.
In statiunea Straja, la cea mai mare cabana din zona, “Montana”, s-a pregatit un pachet turistic atractiv. Acesta va debuta in Vinerea Mare cu Drumul Crucii, o procesiune religioasa deja traditionala, care reconstituie patimile lui Iisus spre Muntele Golgota. Sambata, slujba de Inviere va fi organizata la Schitul Straja, iar serbarea Pastelui va continua duminica si luni.
Pentru 4 zile si masa festiva de Pasti, turistii care vor sa-si petreaca in acest fel sarbatorile vor trebui sa plateasca 5 milioane de lei/persoana.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă