13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBVB: O saptamana plina de scaderi si dezamagiri pe segmentul petrolier

BVB: O saptamana plina de scaderi si dezamagiri pe segmentul petrolier

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat, in perioada 31 iulie-4 august, o lichiditate in crestere cu 12,5% fata de saptamana precedenta, valoarea tranzactiilor fiind de 130,7 milioane RON, iar media schimburilor pe sedinta de 26,15 milioane RON. Interesul investitorilor s-a manifestat pe SIF-uri si pe Petrom, insa s-au inregistrat schimburi importante si cu alti emitenti pe piata deal.
In saptamana 31 iulie-4 august au fost inregistrate deal-uri importante la bursa, aproape zilnic existand tranzactii pe aceasta piata, in special cu titlurile Bancii Comerciale Carpatica, Impact Bucuresti si Flamingo International. Suma valorica a acestor schimburi a fost de 3,86 milioane RON, pe titlurile Bancii Comerciale Carpatica raportandu-se vanzari zilnice de catre persoane initiate.
In top au fost actionarii societatii Carbochim Cluj Napoca (CBC), cotatia acestui emitent urcand cu 16,67%. Au fost urmati de cei ai Rolast Pitesti (RLS), cu o crestere de 9,63% (pe fondul initierii unei oferte de preluare la pretul de 0,0675 RON, pret mai bun decat cel cu care se tranzactiona emitentul in saptamana precedenta), si de cei ai Electroputere Craiova (EPT), cu o crestere de 9,13%.
Cel mai mult au avut de suferit actiunile Broker Cluj Napoca (BRK), care au pierdut 38,01%, urmate de cele ale COST Targoviste (COS), cu -31,11% si de cele ale Agras (ASA), care au pierdut 16,18%.
Pe de o parte, investitorii au preferat SIF-urile cu o speranta de mai bine la AGA de la BCR, aceasta confirmandu-se intr-un final, hotararile de pe ordinea de zi fiind adoptate. Pe de alta parte s-au inregistrat scaderi si dezamagiri pe segmentul petrolier, care parea ca revenise puternic in atentia pietei. Atat titlurile Petrom, cat si cele ale Rompetrol Rafinare au fost blue-chips-urile perdante ale saptamanii, pe fondul stirilor nefavorabile ce tin de alocarea actiunilor direct catre salariatii Petrom si de calitatea rezultatelor financiare la Rompetrol Rafinare Constanta.

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă