6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBroadhurst retrage de la bursa societatea Vel Pitar

Broadhurst retrage de la bursa societatea Vel Pitar

Actionarii Vel Pitar, detinuta in proportie de 80% de fondul de investitii Broadhurst, au hotarat vineri delistarea companiei de la Bursa de Valori Bucuresti. Pentru actionarii care nu sunt de acord cu hotararea de delistare si care vor sa se retraga din companie, Vel Pitar va rascumpara fiecare titlu la un pret de 1,7247 lei, cu 0,1 lei peste cotatia de inchidere din sedinta de joi. Vineri nu s-au facut transferuri cu actiunile acestui emitent. Societatea va achita contravaloarea titlurilor in termen de cel mult 15 zile lucratoare de la primirea cererii.
Vel Pitar este unul dintre cei mai mari producatori de morarit si panificatie, principalii concurenti de pe piata fiind Dobrogea Constanta, Loulis si Boromir Ramnicu Valcea. In 2005 compania a inregistrat o cifra de afaceri de 228,8 milioane de lei si un profit net de 4,4 milioane de lei. Fondul american de investitii Broadhurst Investments, administrat in Romania de New Century Holdings, este actionarul majoritar al Vel Pitar, cu o participatie de circa 80%.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat la inceputul lunii februarie o dispunere de masuri ce permite delistarea companiilor de pe Bursa prin hotarare a Adunarii Generale a Actionarilor (AGA). Astfel, actionarii companiilor listate la bursa pot hotari retragerea de la tranzactionare si daca detin sub 95% din titluri, in anumite conditii.
Decizia de retragere trebuie sa respecte reglementarile bursei iar actionarii care nu sunt de acord cu hotararea AGA vor avea dreptul sa iasa din societate si sa obtina contravaloarea actiunilor pe care le detin. Inainte de precizarile CNVM Broadhurst Investments Limited a contestat puternic in calitate de actionar minoritar o decizie similara de delistare aprobata de actionarii majoritari ai companiei de asigurari Asirom.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă