12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Breviar

Peste 700.000 de turisti straini in primele doua luni ale anului

Numarul vizitatorilor straini care au venit in Romania in primele doua luni ale acestui an s-a ridicat la 669.357 persoane, cei mai multi – 72 la suta, respectiv 485.919 milioane persoane, preferand transportul rutier, potrivit datelor centralizate de Institutul National de Transport. Pentru transportul feroviar au optat 39.814 vizitatori straini, pentru cel aerian 125.529, iar pentru cel naval numai 18.095 persoane. In perioada mentionata, circa 1,098 milioane romani au plecat in strainatate, un numar de 914.653 dintre acestia optand pentru transportul rutier, 32.758 au ales sa calatoreasca in strainatate cu trenul, 147.423 au preferat transportul aerian si numai 3.771 pe cel naval.

Hotel de patru stele la Predeal

Recent, la Predeal a fost inaugurat un nou hotel de patru stele, statiunea montana urmand astfel trendul care se inregistreaza pe piata de profil, acela de a promova structuri de cazare superioare din punct de vedere al confortului si serviciilor. Investitia este de circa 4 milioane de euro si a fost facuta de Auto Brescia Grup, care mai are in plan alte trei proiecte de acest tip, doua in zona Brasov si unul pe litoral, care sunt estimate a fi inaugurate in maximum doi ani. Lucrarile la Hotelul Piemonte au demarat in 2004, unitatea fiind situata la intrarea dinspre Brasov a statiunii Predeal.
Investitia de la Predeal este primul proiect in turism derulat de firma, hotelul Piemonte fiind destinat atat segmentului de afaceri, cat si turismului de vacanta. Unitatea are 80 de locuri, restaurant, bar, sala de conferinte, sala de fitness, sauna si parcare proprie.

Wizz Air a intrat pe piata romaneasca

O noua companie aeriana low cost din centrul Europei, Wizz Air, a intrat pe piata romaneasca, urmand sa opereze saptamanal, din 14 iulie, de pe aeroportul din Targu Mures. Carausul aerian va avea cate trei zboruri catre Budapesta, in zilele de luni, miercuri si sambata, iar de la Budapesta spre Targu Mures luni, miercuri si vineri. Directorul executiv al Wizz Air, Varadi Jozsef, a declarat miercuri la Targu Mures ca "aceasta zi este impor-tanta pentru companie intrucat este prima in care intra pe piata din Romania”.
Potrivit lui Varadi, compania va oferi intre 60 si 90 de locuri din cele 180 de care dispun avioanele Airbus cu care se opereaza la preturi scazute, 19,98 euro, fara taxe de aeroport. Compania a pus deja in vanzare on-line bilete pentru cursele Targu Mures-Budapesta si Budapesta-Targu Mures si intentioneaza sa deschida un punct de vanzare si in incinta aeroportului Transilvania din Targu Mures. "Wizz Air are planuri serioase pentru Romania. Vedem posibila operarea in intreaga tara dupa aderarea la UE. Planificam ca in 2007 sa avem circa 600.000 de pasageri din Romania si in trei ani sa ajungem la 1,5 milioane de pasageri din tara dumneavoastra”, a spus Varadi.
Compania aeriana opereaza 35 de destinatii in Europa si 57 de rute iar evolutia traficului de pasageri este in continua crestere. Gradul de ocupare a avioanelor estimat este de peste 80%”, administratorii luand in calcul si pasagerii din Cluj.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă