10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024

Breviar

Concurenta a dictat 50 de sanctiuni

Consiliul Concurentei a aplicat in cursul anului trecut 50 de sanctiuni agentilor economici care au incalcat legislatia antitrust. Potrivit raportului lansat ieri de Consiliul Concurentei, cele 50 de sanctiuni au insumat 85,9 milioane lei noi. Consiliul a declansat 33 de investigatii, atat ca urmare a plangerilor, cat si din proprie initiativa. Tinand seama de evolutia acquis-ului comunitar, Consiliul a adoptat si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei un numar de 49 de regulamente si instructiuni, cu 44 mai multe decat in anul 2003.

De la fondurile PHARE vom trece la fondurile structurale

De la data aderarii la Uniunea Europeana, programata pentru 1 ianuarie 2007, Romania va participa ca membru deplin la Politica Economica Regionala si de Coeziune Economica. Aceasta politica urmareste sa ajute disparitatile dintre statele membre si regiunile UE. In acest sens, nu vom mai vorbi de fonduri PHARE, ci de fonduri structurale.
Fondurile structurale sunt principalele instrumente ale politicii regionale a UE, create pentru a aborda dezechilibrele nationale care au existat in tarile UE cu scopul de a promova dezvoltarea stabila si durabila. In acest sens, Romania va primi intre 2007 si 2009 fonduri structurale de aproximativ 6 miliarde de euro, astfel, in momentul integrarii in UE, Romania va primi 1,3 miliarde euro pentru aplicarea masurilor de reforma, fonduri ce vor fi majorate la 1,9 miliarde in 2008 si la 2,6 miliarde in 2009.

MasterCard va modifica designul cardurilor

MasterCard a anuntat ca va modifica designul cardurilor, ceea ce presupune inlocuirea hologramei situate pe fata cardului, cu o combinatie intre holograma si banda magnetica HoloMag, pe verso-ul cardului, se arata intr-un comunicat al companiei. Conform grupului, noul design va elibera 10,5% din suprafata cardului, spatiu care ar putea fi utilizat de emitent pentru a face schimbari in ceea ce priveste culoarea, forma si design-ul. Noul design al cardurilor nu va inlocui variantele deja existente. Dupa introducerea noului model, bancile vor avea insa posibilitatea sa aleaga intre noua varianta si cea in care marca si holograma sunt pozitionate pe partea dreapta jos sau sus a cardului. Caracteristicile de securitate vor continua sa includa litere vizibile in infrarosu, spatiu pentru semnatura permanenta si printarea in spatiu separat a ultimelor 4 cifre din numarul de cont plus codurile CVC2. Noul model al cardurilor este disponibil pentru toate programele de card MasterCard.

Stella Artois, in ambalaj de aluminiu

Pentru consumatorii de bere, Stella Artois a lansat pe piata romaneasca un ambalaj de aluminiu. Noutatea sticlei de 0,33 litri consta in designul avangardist si sofisticat al ambalajului si in materialul folosit pentru producerea acestuia. Produsa in serie limitata, noua Stella Artois se adreseaza in primul rand celor care isi permit sa aiba pasiuni costisitoare. De altfel, ambalajul de aluminiu ofera conditii mai bune de pastrare, iar forma sa mareste satisfactia consumatorului amator de extraordinar.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă