13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Breviar

In Poiana Brasov nu se mai elibereaza autorizatii de constructii

Primaria Brasov nu mai elibereaza autorizatii de constructie pentru statiunea Poiana Brasov, din cauza sistemului de canalizare subdimensionat, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Sorin Toarcea. Potrivit sursei citate, zecile de constructii aparute in statiune in ultimii ani au facut ca sistemul de canalizare, nemodernizat, sa faca fata cu greu solicitarilor, in conditiile in care capacitatea acestuia este de trei ori mai mica decat necesarul, existand pericolul unui blocaj. Totodata, Sorin Toarcea a mai precizat ca terenurile ce apartin domeniului public nu vor mai fi scoase la vanzare, aceasta restrictie nefiind aplicata si suprafetelor private, care pot fi vandute, preturile variind intre 40 de euro metrul patrat in Poiana Mica si 80-100 de euro metrul patrat in Poiana Brasov.
In cel mult un an, primaria va demara o serie de proiecte privind modernizarea zonei Poiana Mica. Potrivit acestor planuri, in Poiana Mica se va construi un hotel de cinci stele, iar in jurul acestuia, 15 imobile cu apartamente de lux si 15 vile cu mansarda. De asemenea, este prevazuta amenajarea, pe o suprafata de 20 de ha, a unui teren de golf si a unei parcari etajate. Pentru Poiana Brasov se are in vedere, in primul rand, modernizarea platilor, pentru care primaria a depus la Guvern un proiect in valoare de circa 16 milioane de euro.
Numarul mare de turisti care vine in statiune in sezonul de iarna, dar si modernizarea transportului pe cablu incepand din acest sezon fac ca partiile sa devina neincapatoare si atunci trebuie urgent modernizate, sustin autoritatile locale. In acest sens, Primaria Brasov cauta solutii pentru partia Bradul, care a fost revendicata. Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, si-a exprimat speranta ca partia sa ramana in patrimoniul primariei “pentru ca, daca o inchidem, am putea inchide si Poiana Brasov”.

Carlibaba – o noua statiune turistica

Numarul locurilor de cazare in comuna suceveana Carlibaba, care a devenit in ultimii doi ani punct de atractie turistica, in special pentru schiori, va creste de aproape cinci ori in acest an, urmand sa fie construite doua hoteluri si mai multe pensiuni, potrivit primarului comunei, Ilie Tironeac. El a apreciat ca in acest sezon mii de turisti au fost in comuna, unde in prezent exista 150 de locuri de cazare, in pensiuni agroturistice. El a spus ca, in lipsa de locuri suficiente de cazare, multi dintre cei care au venit sa schieze la Carlibaba s-au cazat la Vatra Dornei sau Borsa. In prezent un hotel cu 25 de camere este aproape de finalizare, iar pentru un alt hotel, cu 80 de camere, a fost eliberat certificatul de urbanism. “Investitiile in unitati de cazare se vor ridica in acest an la peste 150 de miliarde de lei vechi”, a precizat Tironeac, care a adaugat ca pe langa hoteluri vor fi finalizate mai multe pensiuni turistice si agroturistice, estimand ca numarul locurilor de cazare in comuna va fi in sezonul viitor de 600. El se asteapta la un aflux de turisti intrucat in comuna se organizeaza “Serbarile Zapezii”, in perioada 25-26 februarie.
“La Carlibaba se poate inca schia, partia e extraordinara si ne asteptam la un aflux de turisti. Anul trecut am avut peste 300 de concurenti si ne asteptam ca in acest an sa participe la concursuri peste 500 de persoane”, a spus primarul comunei. Partia de schi are o lungime de 1.760 de metri, cu o diferenta de nivel de 340 de metri, iar gradul de dificultate este mediu.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

SUA va prelungi un program de supraveghere electronică și telefonică în străinătate

Senatul SUA a aprobat sâmbătă prelungirea unui program de supraveghere electronică şi telefonică în străinătate, utilizat pe scară largă de serviciile de informaţii americane,...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...
Ultima oră
Pe aceeași temă