13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024

Breviar

Echipamente de protectie

Proprietarii si administratorii firmelor sau institutiilor care prin natura activitatii lor pot pune in pericol viata sau sanatatea angajatilor sau cetatenilor sunt obligati sa asigure acestora, din propriul buget, echipamente de protectie, a decis Executivul, printr-o hotarare. Decizia se adreseaza agentilor economici care produc, transporta, depoziteaza substante periculoase in cantitati care pot pune in pericol viata si sanatatea oamenilor. De asemenea, aceleasi obligatii le au, fata de angajatii lor cu responsabilitati in misiuni de interventie, Serviciile Medicale de Urgenta, Jandarmeria, Politia, Serviciul de Pompieri, precum si institutiile din administratia centrala si locala. Anual, societatile si institutiile care desfasoara activitati care implica riscuri pentru sanatatea angajatilor sau cetatenilor sunt obligate, potrivit actului normativ, sa aiba alocate fonduri pentru achizitionarea echipamentelor de protectie. Echipamentele de protectie se asigura nu numai angajatilor, ci si cetatenilor care locuiesc in zonele de risc, in functie de pericolul la care sunt expusi: nuclear, chimic, radiologic sau biologic.

PepsiAmericas investeste in Romania

Pe data de 15 iunie 2005, PepsiAmericas a achizitionat 49% din actiunile Quadrant-Amroq Bottling Company Limited (QABCL). QABCL este un holding care, prin subsidiarele sale Quadrant Amroq Beverages (QAB), Vitarom si Sigat, produce, vinde si distribuie marcile Pepsi, Prigat, Lipton Ice Tea si Roua Muntilor in Romania si Republica Moldova. PepsiAmericas este al doilea mare imbuteliator, vanzator si distribuitor al bauturilor racoritoare PepsiCo, cu operatiuni in 19 state din SUA, Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia si Ca-raibe, incluzand Puerto Rico, Jamaica, Bahamas, Barbados si Trinidad-Tobago. Actionarii actuali vor continua sa-si asume, alaturi de echipa manageriala locala, responsabilitatea conducerii operatiilor QABCL din Romania.
QABCL a investit in ultimii patru ani, prin subsidiarele sale, 31,5 milioane dolari, din care numai in anul 2005 11,4 milioane dolari, constand in modernizarea facilitatilor de productie, in calitatea si prezentarea produselor, in resursele umane si in imbunatatirea conditiilor de munca. Cele mai recente investitii sunt fabrica de ape minerale din Covasna, in valoare de peste 7 milioane dolari, si implementarea unei noi tehnologii de productie in incinta fabricii din Bucuresti, in valoare de 4,5 milioane dolari, care permite imbutelierea bauturilor racoritoare necarbonatate, Prigat, fara conservanti.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă