13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024

Breviar

Dobanzi modificate la Banca Romaneasca

Banca Romaneasca a modificat dobanzile la creditele pentru casa si cele pentru nevoi personale in euro la 7,25%, respectiv 8,9%. Creditul pentru case este disponibil pana la o valoare maxima de 300.000 euro (sau echivalent lei sau dolari), rambursabil in rate lunare egale in termen de pana la 30 de ani. Banca percepe o dobanda de 7,25% pentru creditele acordate in euro, asigurarea de viata si cea a locuintei pe durata creditului fiind incluse in rata lunara. Creditul pentru nevoi personale cu ipoteca este disponibil pana la suma maxima de 50.000 euro (sau echivalent).

Imprumut de urgenta

Ministerul Finantelor a fost mandatat de Guvern sa imprumute de urgenta 10 milioane de euro, pe termen scurt, pentru lucrarile la Unitatea 2 a centralei nuclearelectrice de la Cernavoda, la care probele sunt programate sa inceapa in luna decembrie, a declarat ieri purtatorul de cuvant al Executivului, Oana Marinescu. Pentru finalizarea lucrarilor (planificata pentru inceputul anului viitor) sunt necesare fonduri de 217 milioane de euro, dintre care 95 de milioane de euro pentru achizitionarea de apa grea. Marinescu a subliniat ca "unitatea a doua a centralei este o prioritate pentru noi, dat fiind ca ne-functionarea ei poate duce la o crestere a pretului de achizitie a energiei electrice”. Executivul a suplimentat, la rectificarea bugetara, fondurile alocate initial Companiei Nuclearelectrica.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă