Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Imprumut pentru dezvoltarea infrastructurii de transport Banca Mondiala va acorda Romaniei un credit in valoare de 225 milioane de dolari pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de transport. Din valoarea totala a ...

Share

Rl online 0 comentarii

20.06.2005 - 00:00
Imprumut pentru dezvoltarea infrastructurii de transport

Banca Mondiala va acorda Romaniei un credit in valoare de 225 milioane de dolari pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de transport. Din valoarea totala a imprumutului, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale va beneficia de suma de 149 milioane dolari, Compania Nationala de Cai Ferate va primi 75 milioane dolari, iar Metrorexului ii va fi alocat un milion de dolari pentru proiecte de crestere a eficientei transportului, de reducere a costurilor si de diminuare a gradului de poluare. Data-limita de finalizare a proiectelor a fost stabilita la 30 aprilie 2009.

MEC preia Societatea Romplumb

Pachetul de actiuni detinut de stat la SC "Romplumb" SA Baia Mare, administrat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, va fi transferat in administrarea Ministerului Economiei si Comertului (MEC), au anuntat ieri oficialii Guvernului. Statul detine 93,03% din actiunile societatii, iar persoanele fizice si juridice au 3,97%. Societatea are ca obiect de activitate prelucrarea concentratelor plumboase cu continut ridicat de cupru (2-6%) si a deseurilor metalurgice cu continut de plumb, fiind singura societate metalurgica din tara care poate prelucra aceasta baza de materie prima. Unitatea a functionat prin respectarea cerintelor minime impuse de legislatia privind protectia mediului. Pana acum i-au fost alocate fonduri pentru proiecte care au avut ca obiectiv reducerea gradului de poluare cu circa 80%.

Executarea silita, suspendata

Guvernul a decis sa suspende, temporar, printr-o ordonanta de urgenta, judecarea tuturor actiunilor judiciare si extrajudiciare, precum si orice procedura de executare silita, indreptate impotriva a 11 societati comerciale aflate in portofoliul Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului. Potrivit ordonantei, actiunile judiciare si extrajudiciare, precum si executarea silita a celor 11 societati se suspenda pana la finalizarea procedurilor de dizolvare si lichidare voluntara, dar nu mai mult de data de 31 decembrie 2005. Societatile vizate sunt: CUG SA Cluj-Napoca, TURNU SA Turnu Magurele, BRAFOR SA Brasov, AMPELUM SA Zlatna, Autotransport SA Brasov, IAIFO SA Zalau, Electroreparatii SA Bucuresti, ROCAR SA Bucuresti, CMB SA Bocsa, Foraje Sonde SA Targu Carbunesti si SINCAR SA Braila.

ANRM concesioneaza 24 de perimetre petrolifere

Agentia Nationala de Resurse Minerale (ANRM) a anuntat ca va organiza o noua runda de concesionare a licentelor de explorare/exploatare a 24 de perimetre petroliere. Pe lista blocurilor ofertate sunt incluse atat campuri la care au renuntat companiile Petrom si Romgaz, cat si perimetre mai putin explorate. Perimetrele au o suprafata totala de circa 20.000 de kilometri patrati de blocuri pe care s-au facut mai putine cercetari geologice, acestea fiind situate in Maramures, nordul Moldovei si sud-estul Romaniei. Tot in aceasta runda de concesionare vor fi incluse un numar de 24 de zacaminte aflate intr-o faza de declin a productiei, la care companiile Petrom si Romgaz au renuntat si pentru care se vor acorda noi licente de exploatare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...