7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024

Breviar

Santierul Naval Mangalia, privatizare cu reluare

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) din cadrul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) a anuntat ca a hotarat revocarea ofertei de vanzare a SC Santierul Naval Mangalia. OPSPI a precizat ca va relansa in perioada urmatoare procesul de privatizare a SC Santierul Naval Mangalia, “astfel incat sa existe posibilitatea atragerii unui numar cat mai mare de potentiali investitori”.
Amintim ca pe 19 august MEC a publicat oferta de vanzare prin licitatie cu strigare a pachetului de actiuni de 100% din capitalul social al SC Santierul Naval Mangalia. Pretul de pornire era stabilit la 12,7 milioane de lei noi. Potrivit anuntului initial, licitatia trebuia sa aiba loc pe 3 octombrie. MEC cerea ca investitorii sa faca dovada ca indeplinesc niste conditii stabilite pentru precalificare, printre care si realizarea unei cifre de afaceri de 4 milioane de euro in 2004. Santierul Naval Mangalia, specializat in proiectarea, construirea si repararea navelor maritime si fluviale, are un capital social de 5,2 milioane de lei.
.

ALPROM va produce placi pentru industria aeronautica

Producatorul de aliaje din aluminiu ALPROM Slatina a anuntat ca va investi peste noua milioane de dolari pentru achizitia de noi echipamente. Aproximativ 7,3 milioane de dolari sunt utilizati pentru cumpararea unui cuptor Otto Junker, de calire a placilor. Ca urmare a investitiei, ALPROM va putea produce placi care indeplinesc standardele de calitate cerute in industria aeronautica. Pe aceasta piata exista in prezent un deficit semnificativ la nivel mondial. Compania are planificate, de asemenea, investitii de 520.000 de dolari pentru modernizarea cuptoarelor adanci si de omogenizare. Circa 250.000 de dolari sunt destinati inlocuirii vechilor centrale de aburi si apa calda cu puncte termice locale. In plus, 500.000 de dolari vor fi investiti in proiecte de securitate operationala. ALPROM va produce 120.000 de tone de profiluri. Cifra de afaceri in 2004 obtinuta din produsele ALPROM a fost de aproximativ 100 milioane de dolari. Productia totala a atins 36.000 de tone anul trecut.

IFC va participa la un fond de investitii regional

International Finance Corporation (IFC) intentioneaza sa participe cu 20 milioane de euro la un fond de investitii gestionat de 7L Capital Partners, in valoare de 100 milioane de euro, destinat pietelor din Bulgaria, Grecia, Romania, Turcia si tarile fostei Iugoslavii.
Potrivit unui anunt al IFC – divizia de investitii a Bancii Mondiale, proiectul va fi analizat de board-ul institutiei internationale in data de 30 noiembrie. Contributia IFC se va limita la 20 milioane de euro, respectiv cel mult 20% din totalul contributiilor la fond.
Fondul, denumit 7L Capital Partners Emerging Europe L.P., este inregistrat in insula britanica Guernsey si va avea sediul principal la Atena. Investitiile vizeaza in principal zona comerciala, companii de servicii, comunicatii, tehnologii si aplicatii, aflate intr-un stadiu de dezvoltare relativ avansat. In anunt se mai arata ca IFC va colabora indeaproape cu 7L CP, pentru a se asigura ca structura si criteriile fondului corespund standardelor internationale si ale IFC si pentru a asigura o protectie corespunzatoare a investitiei.

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă