Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Armamentul romanesc, mai interesant decat rafinariile Reprezentantii oameniilor de afaceri din emiratul Abu Dhabi s-au aratat mai interesati, in cadrul unei intalniri cu conducerea Camerei de Comert si Industrie, de produsele care se pot ...

Share

Rl online 0 comentarii

18.06.2005 - 00:00
Armamentul romanesc, mai interesant decat rafinariile

Reprezentantii oameniilor de afaceri din emiratul Abu Dhabi s-au aratat mai interesati, in cadrul unei intalniri cu conducerea Camerei de Comert si Industrie, de produsele care se pot realiza in fabricile romanesti de armament decat de rafinariile si utilajele pentru industria de profil care pot fi produse in tara noastra. "Domeniul petrolier este de luat in calcul. Este nevoie insa de foarte multi participanti ca un asemenea forum de afaceri, organizat in Abu Dhabi, sa fie un succes", a explicat Saed Bin Jabel Al Suwaid, presedintele Camerei de Comert din Abu Dhabi, raspunzand unei propuneri facute de omologul sau roman, Victor Babiuc. Dupa care oficialul din Abu Dhabi a revenit la tema care-l interesa, exprimandu-si supararea fata de propunerile de pret primite in timpul unei vizite intr-o fabrica romaneasca din sectorul productiei de aparare: "Am intrebat cat costa o suspensie, o simpla piesa forjata, pentru care in Cehia platesc in jur de 1.200 de dolari. Propunerea facuta a fost de 36.000 de dolari.

Acord intre Romania si BIRD

Parlamentul a ratificat Acordul de compensare dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) privind proiectul de privatizare a societatilor comerciale filiale de distributie si furnizare a energiei electrice "Electrica Banat" SA si "Electrica Dobrogea" SA. In 2004, Guvernul a aprobat si mandatat MEC si SC Electrica SA sa incheie contractele de privatizare cu Enel SpA pentru cele doua societati. Printre conditiile agreate de investitor s-a numarat si garantia partiala de risc acordata de BIRD pentru acoperirea anumitor riscuri de reglementare in sectorul energetic, care ar putea afecta veniturile celor doua societati.

Preturile la utilitati nu sperie IMM-urile

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania a identificat principalele dificultati cu care s-au confruntat oamenii de afaceri in luna mai 2005, ancheta s-a desfasurat pe un esantion format din 153 de intreprinzatori, provenind din cele opt regiuni de dezvoltare ale tarii. Topul principalelor dificultati se prezinta astfel: blocajul financiar (indicat de 24,19% din repondenti), lipsa comenzilor (20,97%), fluctuatia cursului de schimb (17,74%), instabilitatea legislativa (14,52%). Abia pe ultimele trei pozitii ale topului se situeaza: cresterea pretului la utilitati (9,68%), accesul dificil la finantare (8,06%) si birocratia (4,84%).

Citește totul despre:

Comentarii

loading...