Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Premiera in Teleorman - silvoturism In judetul Teleorman a fost deschisa prima pensiune turistica, initiativa apartinand Directiei Silvice Alexandria. Inclusa intr-un program de activitati de silvoturism, pensiunea "Darvasi", evaluata la ...

Share

Rl online 0 comentarii

17.03.2006 - 00:00
Premiera in Teleorman - silvoturism

In judetul Teleorman a fost deschisa prima pensiune turistica, initiativa apartinand Directiei Silvice Alexandria. Inclusa intr-un program de activitati de silvoturism, pensiunea "Darvasi", evaluata la categoria "doua flori", este amplasata intr-un cadru natural deosebit, in padurea din apropierea comunei Draganesti Vlasca, zona fiind bine cunoscuta datorita crescatoriei de fazani de aici. Pensiunea, care se afla foarte aproape si de DE70, Bucuresti-Alexandria-Craiova-Timisoara, dispune - intre altele - de 22 locuri de cazare.

Tendinta de scadere

Turismul balnear din Romania va avea o tendinta de scadere, avand in vedere apropiata aderare a Romaniei la Uniunea Europeana si a legislatiei pe care va trebui sa o adoptam - este de parere Ovidiu Marian, presedintele Agentiei Nationale pentru Turism. "In acest moment, statiunile acestea supravietuiesc pentru ca turistii care vin la tratament vin pe bilete subventionate cu 50% de stat. Consider ca in momentul de fata industria turismului balnear ofera un produs scump care se adreseaza unui segment de turisti nepotriviti, care nu dispun de posibilitati financiare", a mai spus acesta. Ovidiu Marian estimeaza ca, in urmatorii ani, de pe piata vor disparea trei sferturi din ofertele din acest moment. Atunci, detinatorii de structuri balneare vor putea sa liciteze pentru Casele de Sanatate Private din strainatate.
O alta problema pe care presedintele ANT a dorit sa o sublinieze este cea a slabei performante manageriale din domeniu. "Norocul nostru e ca sursele naturale sunt aici si nu pot fi luate din tara", a conchis Ovidiu Marian.

Trei miliarde de euro pentru dezvoltare

Dezvoltarea turismului in Romania va beneficia de fonduri structurale in valoare de aproximativ trei miliarde de euro. Aceste fonduri europene sunt distribuite pe urmatoarele programe: Programul Operational Sectorial "Cresterea competitivitatii economice", axa prioritara V "Romania - destinatie atractiva pentru turism si afaceri" va beneficia de 140 milioane euro; Programul Operational Regional "Dezvoltare Regionala", axa prioritara III, "Dezvoltarea turismului regional si local" va beneficia de 667 milioane euro, iar Planul National Strategic de Dezvoltare Rurala 2007-2013, axa III, subsectiunea "Diversificarea economiei rurale" va beneficia de 2.200 milioane de euro. Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Ovidiu Marian, a declarat ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu reprezentantii TUI cu ocazia Targului International de la Berlin, acestia au decis sa continue sa fie prezenti in Romania: "Am discutat personal cu reprezentantii Consiliului de Administratie al World of TUI si, in urma discutiilor, acestia au decis ca vor ramane in Romania. Si au decis sa ramana in Romania pe o perioada nedeterminata! Nu in ultimul rand, doresc sa reiterez si cu aceasta ocazie faptul ca Romania este o tara sigura din punct de vedere turistic. Este mesajul pe care Autoritatea Nationala pentru Turism il transmite tuturor investitorilor in turism, touroperatorilor si turistilor interesati de Romania, fie ca acestia sunt turisti din tara, fie ca sunt turisti din strainatate. Este mesajul pe care l-am transmis si vom continua sa-l transmitem in cadrul tuturor manifestarilor turistice interne si internationale. Este mesajul pe care il transmitem si de aceasta data", a mai declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism. Pentru prima data dupa 1989, s-a alocat aproape un milion de euro pentru promovarea turismului romanesc pe piata interna.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...