Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

HVB Bank da imprumuturi mai mari HVB Bank a modificat dobanzile produselor sale de creditare, asigurand clientilor posibilitatea de a imprumuta acum sume mai mari de bani. De exemplu, un client care contracteaza un credit de nevoi ...

Share

Rl online 0 comentarii

15.03.2006 - 00:00
HVB Bank da imprumuturi mai mari

HVB Bank a modificat dobanzile produselor sale de creditare, asigurand clientilor posibilitatea de a imprumuta acum sume mai mari de bani. De exemplu, un client care contracteaza un credit de nevoi personale si are un salariu de 1.000 RON, poate imprumuta acum, o data cu noile dobanzi, cu 7.000 RON mai mult. In cazul unui credit imobiliar, suma ce poate fi imprumutata de un client cu venituri de 1.000 RON/luna creste cu 10.000 RON. Aceste produse de creditare apartin catalogului care va defini oferta de retail banking a Bancii HVB Tiriac, institutie creata o data cu finalizarea procesului de integrare a HVB Bank si a Bancii Tiriac. Produsele sunt oferite deja de HVB Bank, ele urmand sa fie disponibile si in sucursalele Bancii Tiriac.

Romania - fruntasa la atragerea bancilor straine

Institutiile bancare straine controleaza doua treimi din activele sistemului bancar din tarile din Sud-Estul Europei. Austria controleaza 25% din aceste active, urmata de Grecia si Italia cu cate 13% fiecare, potrivit raportului realizat de Union of Greek Banks (EET), citat de Novinite. Romania se situeaza pe locul 3 in S-E Europei in privinta gradului de penetrare a bancilor straine. Potrivit raportului, pe primul loc in topul tarilor cu cel mai ridicat grad de penetrare a bancilor straine se situeaza Bulgaria. Aceasta se datoreaza atat finalizarii procesului de privatizare a sistemului bancar din aceasta tara, cat si nenumaratelor fuziuni din piata bancara locala. Atat in Bulgaria, cat si in Albania sectorul bancar este controlat in proportie de peste 90% de bancile straine. In Romania institutiile bancare straine controleaza in prezent 60% din sistemul bancar local, dar procesul de privatizare a acestui sector nu s-a incheiat. Potrivit Union of Greek Banks, austriecii se afla pe primul loc in privinta gradului de penetrare a pietelor bancare din Sud-Estul Europei, in prezent bancile austriece controland 25% din activele sectorului bancar al acestei regiuni. Grecia si Italia controleaza cate 13% fiecare.

BA-CA va administra operatiunile UniCredit

Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) va administra operatiunile UniCredit din Europa Centrala si de Est dupa ce grupul italian a achizitionat institutia germana de credit HVB, potrivit unui comunicat al UniCredit. In Romania, HVB este succesorul legal al BA-CA, institutie prezenta in piata autohtona din septembrie 1998. Din noiembrie 2005, HVB Bank Romania si Banca Tiriac sunt subsidiare ale noului UniCredit Group, iar pana la finele acestui an cele doua banci vor incheia fuziunea si cu Unicredit Romania. Grupul austriac va fi responsabil pentru o piata formata din 24 de state si peste 300 de milioane de potentiali clienti. Pana in prezent, BA-CA avea operatiuni in 12 tari cu 100 de milioane de locuitori. Acordul de administrare nu include activitatile din Polonia, iar in cazul celor din Turcia situatia urmeaza sa fie analizata in continuare. Anul trecut, UniCredit a oferit cinci actiuni ale sale pentru fiecare titlu HVB, in cadrul unei tranzactii in valoare de aproximativ 17 miliarde de euro, reprezentand cea mai mare achizitie bancara transfrontaliera din Europa.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...