14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024

Breviar

Sprijin financiar pentru vita-de-vie nobila

Producatorii agricoli care detin sau exploateaza plantatii viticole cu soiuri nobile vor primi un sprijin financiar de 150 lei noi pe hectar cultivat cu vita-de-vie din soiuri nobile, au aprobat deputatii.
Suprafetele trebuie sa fie inscrise in Registrul plantatiilor viticole, iar banii sunt destinati pentru efectuarea de tratamente fitosanitare de combatere a bolilor si numai pana la incheierea perioadei de vegetatie din acest an. Efortul financiar se ridica la 15,6 milioane lei noi. Disparitia unor suprafete plantate cu vita-de-vie din soiuri nobile ar duce la nerealizarea suprafetelor negociate la capitolul VII – Agricultura, la subcapitolul “Vie, vin”, iar Romania nu ar putea beneficia de rezultatele negocierilor cu UE. Suprafetele cu soiuri nobile reprezinta acum 50 la suta din totalul suprafetei cultivate cu vita-de-vie, restul fiind ocupat cu soiuri de hibrizi care vor trebui insa inlocuiti in anii ce vin cu soiuri nobile.

Petrom are noi obiective pentru 2010

Pana in anul 2010 Petrom si-a propus atingerea unui volum de productie stabil pentru petrol si gaze de 210.000 barili echivalent petrol pe zi. Zona Marii Caspice va deveni o regiune-cheie, iar procentul de inlocuire a rezervelor va ajunge la 70% pana in 2010. Compania si-a propus sa majoreze utilizarea capacitatii de rafinare la 95% pana in 2010 si sa se alinieze la standardele de calitate ale Uniunii Europene pana la sfarsitul anului 2007. Mai mult decat atat, 250 de noi statii strandard Petrom vor fi construite pana in anul 2010. In ceea ce priveste cota de piata, compania si-a propus sa ajunga la un procent de 30%. In domeniul gazului natural, Petrom isi va majora volumul de gaz la 7 miliarde mc in Romania, vizand o cota de piata de peste 35%.

Wirquin Romania investeste intr-o noua fabrica

Prezenta in tara noastra de peste sase ani, in urma preluarii Urbis Sanitar Bucuresti, producatorul de mase plastice Wirquin Romania SA, parte a Wirquin Plastiques din Franta, a decis sa investeasca peste 2 milioane de euro pentru constructia unei noi uzine si dotarea acesteia cu echipamente din ultima generatie. “Romania a devenit principala baza de productie si comercializare pentru tarile din Europa de Est, aproape jumatate din productie fiind exportata in tari precum Turcia, Moldova, Slovenia, Bulgaria, Ucraina”, a afirmat Marc Huot, directorul general al Wirquin Romania. Oferta firmei cuprinde o gama diversa de produse din domeniul prelucrarii si montajului maselor plastice, avand ca destinatie constructiile (obiecte si instalatii sanitare), automobilele, al industriei medicale si diverse alte domenii inrudite, fiind unicul producator din Romania pentru mecanisme WC.
Noua investitie va majora productia, care se ridica in prezent la circa 50 tone/luna, determinand si o majorare a cifrei de afaceri in 2006 la peste 3 milioane de euro, fata de 2 milioane de euro in 2004. Wirquin Plastiques este cel mai important fabricant francez in domeniul articolelor sanitare din plastic, avand o cifra de afaceri anuala de 60 milioane de euro. Printre clientii la nivel european se numara retailerii Bricostore si Mr. Bricolage si companii precum Bauhaus sau Comafranc.

Cele mai citite

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...
Ultima oră
Pe aceeași temă