21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024

Breviar

Romania – destinatia de vacanta a anului 2006 in “Vogue List”

Romania a fost declarata “destinatia de vacanta a anului 2006” intr-un top realizat anual de “Vogue Magazine”, locatia propusa de autorii listei fiind Delta Dunarii, zona descrisa ca “Noua Zeelanda a Europei, aflata la doar trei ore distanta cu avionul”.
“O vizita in Romania aduce multe surprize. De exemplu, aici se gasesc vinuri deosebite (unele dintre cele mai vechi vii din Europa, dupa cum spun romanii) si este cel mai mare exportator legal de caviar din lume. Apoi, frumusetea incredibila a peisajului si, mai presus de orice, faptul ca in acest loc carutele trase de cai par mai numeroase decat masinile”, sustine autorul listei.
Ca puncte negative, revista este de parere ca pana de curand au existat putine hoteluri de calitate. Un exemplu pozitiv este, potrivit “Vogue Magazine”, Delta Nature Resort, un complex alcatuit din 30 de vile de lux, situat in Delta Dunarii.
“Relaxeaza-te pe balconul vilei privind pelicanii in timp ce pescuiesc, fa o plimbare pana la manastirea Saon si bucura-te de un pranz delicios sau plimba-te cu barca pe canalele deltei admirand starcii, egretele si lopatarii. Este Noua Zeelanda a Europei si se afla la doar trei ore de zbor cu avionul”, se arata in articolul din revista britanica.
“The Vogue List” prezinta cele mai importante 100 de tendinte pentru anul urmator in materie de moda, design, calatorii, produse, personalitati.
“Pe cine trebuie sa cunosti, ce sa asculti, unde sa mananci, ce sa porti… Acestea sunt intrebari pe care ni le punem in fiecare zi”, sustine revista.

1.500 de turisti straini si-au anulat vacantele de iarna in tara noastra

Agentiile de turism au acumulat pierderi de un milion de euro si circa 1.500 de anulari ale rezervarilor facute de turisti, in urma depistarii virusului gripei aviare pe teritoriul Romaniei, au anuntat reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Majoritatea turistilor care au renuntat la sejururile pe care le planificasera in Romania provin din tari europene (Germania, Marea Britanie, Italia). Potrivit ANAT, acestia aveau ca destinatie finala in special Delta Dunarii. “Aceasta situatie va amplifica scaderea numarului de turisti straini care au ales ca destinatie Romania in 2005”, se mai precizeaza in comunicat.
In primele sase luni ale anului, numarul de vizitatori straini a scazut cu 6,7% fata de perioada similara din 2004, ajungand la circa 2,5 milioane de sosiri. In ceea ce priveste fluxul de vizitatori din state ale Uniunii Europene, si acesta a avut o evolutie descendenta, fiind inregistrate 1,3 milioane de sosiri, in scadere cu 9,1% fata de primul semestru al anului trecut.
Luna trecuta, virusul gripei aviare de tip H5N1 a fost depistat la pasari din zona Deltei Dunarii, in localitatile Ceamurlia de Jos si Maliuc, zonele fiind incluse in carantina pentru o perioada. Virusul H5N1 a provocat moartea a milioane de pasari si a peste 60 de persoane in Asia, incepand din 2003.

Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă